Архива вести
                   

САНАЦИЈА МОСТА У МЕДВЕЂИ НА ЧЕКАЊУ

12. новембар 2015.

Медвеђа – Проблеми са старим железничким мостом у Медвеђи су се искрсли само годину дана након  његове реконструкције.  Због рупа које су се на њему појавиле пре недељу дана, аутобуси више њиме не саобраћају,док га путници пешице прелазе и два пута преседају.

Путници пешаче око 300 метара од Дома културе, који се налази у центру Медвеђе, до другог превоза, јер нема ближе окретнице. Иако званична забрана није издата, преко моста који већ шест деценија спаја крушевачку са трстеничком општином и левачким крајем, аутобуси, због безбедности, не пролазе од када су се појвиле рупе.

За мање од годину дана аутобуски саобраћај преко моста у Медвеђи је други пут обустављен јер реконструкција која је рађена  није донела трајно решење.

Горан Петровић, технички директор Дирекције за планирање и изградњу у Трстенику, истиче да је мост у Медвеђи трећи по значају и фрекфенцији у тој општини, а зато што се налази на државном путу другог реда о њему брине ЈП „Путеви Србије".

„Дневно га, према неким проценама, пређе од пет до 10.000 возила, много више него што је пројектовано да подноси када је постављен. Пукотина која се појавила ће ускоро бити санирана. Али  почетком првих мразева и снега, поново ћемо имати проблем какав имамо сада. Једноставно, овај мост је одрадио своје и неопходна је изградња новог", напомиње Петровић.

Из „Путева Србије”, који је надлежан за мост, још увек нема одговора када ће Медвеђа добити обећани бетонски мост, као ни на питање како је могуће да сигнализацијом, која је пре годину дана постављена, прелаз преко моста буде забрањен возилима тежим од 3,5 тоне, а дозвољен 11 тона тешким аутобусима.

Извор: РТС и Координационо тело