Архива вести
                   
24. септембар 2014.

АМБАСАДА МАЛЕЗИЈЕ ДОНИРАЛА РАЧУНАРСКУ ОПРЕМУ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ГОРЊА ЈАБЛАНИЦА“ У МЕДВЕЂИ

Амбасада Малезије је имала задовољство да се представи Основној школи „Горња Јабланица“ и да јој поклони рачунарску опрему у вредности од 300.000 динара, која је набављена према списку који је сачинила школа. Средства за донацију су прикупљена на малезијском добротворном базару, традиционалној добротворној манифестацији коју Амбасада Малезије организује трећу годину заредом. ОШ “Горња Јабланица” је друга школа која је ове године примила донацију из средстава прикупљених на овој добротворној манифестацији.

24. септембар 2014.

ПРИВАТИЗАЦИЈА МЕДИЈА

Агенција за приватизацију објавила је 15. августа позив за прикупљање писама о заинтересованости за приватизацију више од 60 медија у Србији, међу којима су и Радио Лесковац, РТВ Врање и Радио Медвеђа.

Позив је расписан на основу новог Закона о јавном информисању, којим је предвиђено да сви медији, осим јавних сервиса РТС и РТВ, буду приватизовани до јула 2015 године.

24. септембар 2014.

СПРЕЧЕН ШВЕРЦ НОВЦА КОД ПРЕШЕВА

Цариници на граничном прелазу Прешево спречили су покушај шверца више од 50.000 евра које је трочлана породица покушала да пренесе преко границе.

Детаљном контролом аутомобила „БМW X5” словеначке регистрације, којим је, у пратњи родитеља, на релацији Хрватска-Македонија, управљао хрватски држављанин албанске националности, цариници су пронашли укупно 83.100 евра.

23. септембар 2014.

НИШ: ОПОРАВЉАЈУ СЕ ОШУРЕНА ДЕЦА

Ниш - Трогодишња А. Ј. из Прешева, која је пре неколико дана упала у казан са врелом водом, успешно се опоравља на Дечијој клиници у Нишу. Она је задобила простране, али не и дубоке повреде. За разлику од ње, двогодишњем А. Е. из Бујановца мораће да се трансплантира кожа на левој натколеници.

22. септембар 2014.

ЦАРИНИЦИ СПРЕЧИЛИ КРИЈУМЧАРЕЊЕ ПИЛЕТИНЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Цариници су у близини контролног пункта сa АП Косово и Метохија успели да спрече кријумчарење 180 килограма смрзнутих пилећих батака, америчког порекла. Управа царина саопштила је да су цариници, дубинском контролом на путу Лучане - Бујановац, у сарадњи с припадницима Жандармерије, одлучили да зауставе аутомобил „голф 2”, бујановачких регистарских ознака, којим је управљао српски држављанин албанске националности. Возач, упитан шта има да пријави за ванредну царинску контролу, је одговорио да има „нешто мало’’ батака за личне потребе.

19. септембар 2014.

УХАПШЕНИ ЕМИГРАНТИ ИЗ СИРИЈЕ

Врање - Цариници на граничном прелазу Прешево спречили су покушај илегалног преласка границе осам емиграната из Сирије.

Како је саопштено из Управе царина, око поноћи је на граничном прелазу Прешево заустављен комби бугарских регистарских ознака који је саобраћао на линији Бугарска - Србија.

19. септембар 2014.

ВИШЕ МЛАДИХ У НАЦИОНАЛНИМ САВЕТИМА

Новопазарска невладина организација „Урбан Ин” релаизује пројекат под називом „Активни млади за активне националне савете“. Циљ пројекта  је повећање учешћа младих у раду националних савета националних мањина, њихов утицај на доношење одлука ради повећања нивоа и квалитета остварења мањинских права и интеграција мањина у српско друштво, Пројекат финансира ЕУ, а он ће бити реализован на територији Санџака, јужне Србије (општинe Прешево, Бујановац и Медвеђа), Војводине и Београда.

18. септембар 2014.

ЧЛАНОВИ НАШЕ МИРОВНЕ МИСИЈЕ НА КИПРУ ОБУЧЕНИ У БАЗИ „ЈУГ“ КОД БУЈАНОВЦА

Из Куршумлије је данас у шестомесечну мировну мисију на Кипру кренуло 37 војника, међу којима су и 4 девојке. Њихов задатак ће бити обезбеђивање објеката на граници између турског и грчког дела острва .

17. септембар 2014.

ЕУ ДОНИРАЛА 20 ВОЗИЛА ЗА ПРОГРАМ ПОМОЋИ РОМИМА

У оквиру пројекта "Овде смо заједно - европска подршка за инклузију Рома", који је вредан 4,8 милиона евра и који финансира ЕУ, а спроводи мисија ОЕБС-а у Србији, двадесет локалних самоуправа добило је теренеска возила „Дачија“, која су им јуче уручена у Палати Србије у присуству министраке Јадранке Јоксимовић, шефа делегације ЕУ у Србији Мајкла Давенпорта  и шефа Мисије ОЕБС у Србији Петера Буркхарда.

Донација возила резултат је напора ЕУ да побољша положај Рома у Србији. Аутомобили ће служити мобилним тимовима здравствених и социјалних радника на терену.

Донација 20 аутомобила вредна је 200.000 евра, а возила су добиле општине Бујановац, Бојник, Бела Паланка, Ваљево, Врање, Житорађа, Палилула, Звездара, Књажевац, Ковин, Коцељева, Крагујевац, Крушевац, Лесковац, Нови Сад, Оџаци, Панчево, Прокупље, Смедерево и Сомбор.

Извор: Танјуг, РТС 1 и Координационо тело  

16. септембар 2014.

СТАНКОВИЋ И НАДЛЕЖНИ ДРЖАВНИ ОРГАНИ ОБИШЛИ ДОМАЋИНСТВО У МЕДВЕЂИ КОЈЕ ИМА СТОЧНИ ФОНД ПОГОЂЕН „ПЛАВИМ ЈЕЗИКОМ“

Председник Кooрдинaциoнoг тeлa зa oпштинe Буjaнoвaц, Прeшeвo и Meдвeђу, Зoрaн Стaнкoвић, обишао је у пратњи начелника одељења за здравствену заштиту животиња Министарства пољопривреде...

«Претходна страна   Следећа страна»

 

 

homescontents