Архива вести
                   

АМБАСАДА МАЛЕЗИЈЕ ДОНИРАЛА РАЧУНАРСКУ ОПРЕМУ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ГОРЊА ЈАБЛАНИЦА“ У МЕДВЕЂИ

24. септембар 2014.

Амбасада Малезије је имала задовољство да се представи Основној школи „Горња Јабланица“ и да јој поклони рачунарску опрему у вредности од 300.000 динара, која је набављена према списку који је сачинила школа. Средства за донацију су прикупљена на малезијском добротворном базару, традиционалној добротворној манифестацији коју Амбасада Малезије организује трећу годину заредом. ОШ “Горња Јабланица” је друга школа која је ове године примила донацију из средстава прикупљених на овој добротворној манифестацији.

Церемонија уручења донације је обухватала интеракцију са ученицима, представљање упоредне видео презентације Србије и Малезије, културно-уметнички програм који је школа припремила и посету изложбе ученичких уметничких радова инспирисаних овом далеком и егзотичном земљом.

„Истицање вредности образовања је управо оно што смо имали на уму када смо бирали тему овогодишњег добротворног базара. Веома смо поносни што видимо да је толико младих људи заинтересовано за учење и спорт“, изјавио је Јубазлан Јусоф, отправник послова Амбасаде Малезије у Србији, у присуству ученика, директора школе и председника Општине Медвеђа Слободана Драшковића.

Јусоф верује да је постизање одрживог мира и хармоније у подручјима насељеним етнички мешовитим становништвом основни предуслов за развој и просперитет таквих подручја.

Раде Савић, светски шампион у пауерлифтингу и промотивно лице малезијског добротворног базара 2014, учествовао је у церемонији доделе донације школи, обраћајући се ученицима са мотивационим говором, којим је поручио да вођење здравог начина живота и бављење спортом доприноси изградњи карактера и усвајању правих вредности код омладине.

Извор: Б92, Спорт и Координационо тело