Архива вести
                   

ВИШЕ МЛАДИХ У НАЦИОНАЛНИМ САВЕТИМА

19. септембар 2014.

Новопазарска невладина организација „Урбан Ин” релаизује пројекат под називом „Активни млади за активне националне савете“. Циљ пројекта  је повећање учешћа младих у раду националних савета националних мањина, њихов утицај на доношење одлука ради повећања нивоа и квалитета остварења мањинских права и интеграција мањина у српско друштво, Пројекат финансира ЕУ, а он ће бити реализован на територији Санџака, јужне Србије (општинe Прешево, Бујановац и Медвеђа), Војводине и Београда.

Активности пројекта су подељене у четири групе. У првој групи су састанци са учесницима пројекта и припадницима националних савета Албанаца, Бошњака, Мађара, Рома и Хрвата, формирање коалиције организација цивилног друштва, конференције за новинаре и ТВ емисије. Друга група активности обухвата промовисање рада националних савета Албанцима, Мађарима, Бошњацима, Ромима и Хрватима кроз јавна саветовања у пет градова и општина, објављивање месечног додатка на језицима националних мањина у дневним новинама  и промоција нестраначких листа националних мањина. Трећа група активности се односи на побољшање комуникације и сарадње пет националних савета. Четврта група обухвата активности везане за праћење предизборне кампање и избора за националне савете ове године.

Циљна група за овај пројекат су млади активни у канцеларијама за младе и омладинским организацијама и групама, представници националних савета, локалних самоуправа и других релевантних институција у заједницима где се пројекат реализује.

Партнер „Урбан – Ин“ – а на овом пројекту је Београдски центар за људска права.

Извор: Данас и Координационо тело