Архива вести
                   

РАДИОНИЦА О ПРОГРАМСКОМ БУЏЕТИРАЊУ

26. септембар 2014.

Врање – У Врању се јуче одржала регионална радионица о програмском буџетирању, која је окупила представнике градова и општина из Пчињског, Јабланичког и Топличког округа.У име Сталне конференције градова и општина, која је била организатор скупа, присутне је поздравила Дуња Наић, секретар Одбора за финансије. Она је говорила о улози СКГО у припреми програмског буџета и подршци јединицама локалних самоуправа кроз програм ,,Exchange 4″, који финансира Европска унија.

,,Основни циљ је да градовима и општинама помогнемо у изради програмског буџета. У седам регионалних центара одржаћемо по 3 радионице и на основу мишљења и предлога сачинићемо радну верзију модела о буџету, што ће бити најкасније до 10.октобра“, истакла је Дуња Наић.

Јованка Манић и Драган Спирић, експерти Програма ,,Exchange 4″ говорили су о разликама између линеарног и програмског буџета, вези између стратешког плана и програмског буџета јединица локалних самоуправа и методологији израде програмског буџета. Одржавање радионице подржала је и Амбасада Велике Британије у Србији.

Извор: Југмедиа и Координационо тело