Архива вести
                   

НАГРАДА ЗА „КОНЕКШН“

29. септембар 2014.

Врање - Регионални ,,Конекшн“ центар из Владичиног Хана одабран је од Канцеларије за европске интеграције за један од 13 примера најбоље прекограничне праксе у Републици Србији у протекле две године.

По речима Татјане Панић Живковић, руководиоца  пројекта, критеријуми по којима су пројекти оцењивани укључују: утицај пројекта, одрживост резултата и оствареног партнерства, видљивост, релевантност за територију, прекогранични ефекат, значајан утицај на циљну групу, међусекторска сарадња и сарадња  са јавним и цивилним сектором.

,,Конекшн“ је одабран у конкуренцији од 400 пројеката, односно седам програма прекограничне сарадње. Изненађени смо признањем“, рекла је Панић Живковић.

Средином прошле године у насељу Кула у Владичином Хану отворен је најсавременији регионални тренинг центар на југу Србије, симболичног назива Цоннектион”, што у преводу значи ,,повезивање”.

Пројекат је реализован средствима ЕУ кроз ИПА програм прекограничне сарадње Србије и Бугарске. Његова вредност је око 450.00 евра.

Партнери  и суфинансијери на пројекту били су општина Владичин Хан и Бугарска привредно-индустријска комора из Софије,  уз подршку Центра за развој Пчињског и Јабланичког округа.

Поред доступности привредницима и базе података на шест језика, почетна идеја за његову реализацију била је подстакнута потребама да се омогући особама са инвалидитетом да присуствују тренинзима и обукама.

Извор: ОК Радио и Координационо тело