Архива вести
                   

НУНС ОСУДИО ВРЕЂАЊЕ УРЕДНИКА

28. новембар 2014.

Београд - НУНС је осудио увредљиво понашање донедавног председника Националног савета Албанаца Галипа Бећирија према уреднику РТВ Прешево Хасану Хасанију.

Независно удружење новинара позвало је Национални савет Албанаца да се јавно огради од увреда које је Бећири упутио Хасанију и тиме покаже да свим новинарима гарантује слободу и равноправне услове рада.

НУНС је у саопштењу навео да је Хасани обавестио своје новинарско удружење (НУНС) о ружном инциденту који се јуче догодио у канцеларији Националног савета Албанаца у Бујановцу током примопредаје дужности између старог и новог председника тог тела.

Галип Бећери је гласно изговорио низ увреда на рачун уредника РТВ Прешево Хасанија,  тако да су их јасно чули и новинари који су стајали испред канцеларије и чекали конференцију за новинаре.

Нешто касније, на питање новинара да објасни зашто је вређао уредника РТВ Прешево, Бећири је прво негирао да је увреде изрекао, а онда, након упозорења да су га извештачи снимили, упитао „Да ви нисте шпијуни?“

Новинари су одговорили да су само одговорно радили свој посао, речено је у саопштењу НУНС-а.

Извор: Бета, Б92 и Координационо тело