Архива вести
                   

НОРВЕШКА ПОМАЖЕ ЈУГ СРБИЈЕ

29. новембар 2012.

Извор: Југпресс / Врање - Амбасадор Норвешке у Србији, Нилс Рагнер Камсваг, рекао је јуче на седници Управног одбора ПБИЛД програма, која је одржана у Врању, да је најважније  да локалне самоуправе у Пчињском и Јабланичком округу “ имају јаке лидере са јасно дефинисаним циљевима, и да их кроз партнерски однос заједно спроведемо".Он је додао да је Норвешка на југу Србије подржала више пројеката који подстичу економкси развој.

У Врању је јуче одржан састанак Управног одбора ПБИЛД Програма, у чијем су раду учествовали амбасадор Норвешке у Србији и заменик председника УНДП у Србији Јерг Штоденман.
Градоначелник Врања Зоран Антић јуче је говорио о пројектима које реализује овај град и који би требало да обезбеде око 2.000 нових радних места.
"Са скандинавским земљама смо у протеклом периоду имали успешну сарадњу и неке сегменте уређења локалних заједница, по угледу на вас, смо успели да реализујемо", рекао је Антић.

На санитарној депонији “Метерис” одржана је презентација машине – дробилице грађевинског материјала, која је граду уручена у оквиру пројекта ПБИЛД Програма, а вредна је око 68.000 долара.
У Дому војске је јуче потписан Уговор о финансирању техничке документације и техничком опремању нове зграде врањског позоришта.

“Набавка аудио и видео опреме за врањско позориште је још један доказ да руководство града истовремено ради у два смера. Поред подршке за реконструкцију саме зграде, у оквиру које смо прикупили преко 17 милиона динара донација, управо смо успели да обезбедимо средства за техничку функционалност градског театра”, рекао је Антић.

Укупна вредност пројекта опремања позоришта аудио и видео опремом износи 28.000 долара.
Јуче су уручени и уговори за домове здравља у опшптинама Босилеград, Црна Трава, Медведђа, Прешево и Трговиште.