Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 23.11.2012. године

23. новембар 2012.

Представници Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа на челу са председником Зоран Станковићем састали су се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава, Мајклом Кирбијем, амбасадором Велике Британије, Мајлком Девнпортом, Венсаном Дежером, шефом делегације Европске уније у Србији и Полом Тиде, вршиоцем дужности шефа мисије ОЕБС у Србији.

Председник Координационог тела, Станковић упознао је присутне са  активностима и то на: изградњи објекта за Економски факултет у Бујановцу, додели 231 стипендије за средњошколце, почетку рада школе српског језика која има 305 полазника и додели субвенција за мала и средња предузећа у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи у укупном износу од 40 милиона динара.

Присутни су разговарали и о актуелним дешавањима на југу Србије и закључили да је ситуација стабилна и да захтева поруке које позивају на одговорно понашање свих.

Председник Координационог тела, још једном је нагласио да се закони морају поштовати и да они важе за све и истакао да је то једини пут којим ће се повратити поверење у институције и поштовање владавине права.
 
У оквиру редовних активности председник Координационог тела, Зоран Станковић састао се прошле недеље са председником општине Бујановац, Нагипом Арифијем, а ове недеље са председником општине Прешево,Рагмијем Мустафом.