Архива вести
                   
22. новембар 2012.

ОТКРИВЕНА ПЕТОРИЦА АВГАНИСТАНАЦА НА ПРЕЛАЗУ ПРЕШЕВО

Извор: Дневник  / Цариници су јуче у заједничкој акцији с колегама из Граничне полиције на граничном прелазу Прешево спречили петорицу авганистанских држављана да илегално пређу државну границу, саопштила је Управа царина Министарства финансија Србије.

22. новембар 2012.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 22.11.2012. године

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа саопштава да није било обавештено од представника општине Прешево о изградњи и постављању споменика такозваној ОВПБМ у центру града. Према нашим сазнањима, споменик је подигнут у преподневним часовима 16. новембра, а затим је тим поводом одржан непријављен скуп.

22. новембар 2012.

ПОСЛЕ ПОСТАВЉАЊА СПОМЕНИКА ТЕРОРИСТИМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ, ОГЛАСИО СЕ ПРЕМИЈЕР ДАЧИЋ

Извор : Вечерње Новости / Постављање споменика палим борцима Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе (ОВПМБ) у центру Прешева испред зграде локалне самоуправе изазвала је бурне реакције у јавности.

22. новембар 2012.

ПРВИ АСФАЛТ НА КОРИДОРУ 10 ИЗМЕЂУ ВРАЊА И БУЈАНОВЦА

Извор: Народне новине - Ниш / Почело је асфалтирање новог аутопута на Коридору 10 између Врања и Бујановцва. Прве тоне асфалта стигле су на деоницу од осам километара, која се најпре гради од Доњег Нерадовца, који се налази близу Врања, до Српске Куће, која се налази надомак Бујановца. Ове зиме ће већ бити пуштено пет километара једне траке. Читава деоница, са више мостова и надвожњака, требало би да се заврши до јуна 2013 године.

21. новембар 2012.

КИРБИ ОБЕЋАО НАСТАВАК ПОМОЋИ ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

Извор: Вечерње Новости – Србија / Врање - Амбасадор САД у Србији, Мајкл Кирби, јуче је био у првој званичној посети граду под Пржаром, у оквиру које се најпре сусрео са градоначелником  Зораном Антићем и његовим сарадницима. На састанку је највише речи било о функционисању локалне самоуправе, али и о сарадњи Врања са општинама Бујановац и Прешево, посебно у светлу актуелне политичко-економске ситуације на југу Србије.

20. новембар 2012.

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР У ПРЕШЕВУ

Извор: Југпрес / Прешево - Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Мајкл Кирби разговарао је јуче у Прешеву са председником те општине Рагмијем Мустафом о актуелној ситуацији у општини.

19. новембар 2012.

ЗОРАН СТАНКОВИЋ - САМО НОВЦЕМ БРАНИМО МИР

Извор : Вечерње Новости / Улагањем у неразвијени југ Србије и долазак нових инвеститора биће гаранција за мирнији живот Срба и Албанаца. Где има новца и посла, ту међунационалне тензије  не постоје. Ово је изјавио Зоран Станковић, нови председник Координационог  тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа:

19. новембар 2012.

МЛАДИ АЛБАНЦИ МАСОВНО УЧЕ СРПСКИ ЈЕЗИК

Новина: Политика / Млади Албанци са југа Србије све масовније уче српски језик, а доказ за то је број полазника албанске националности који су се пријавили за упис у школу  српског језика коју организује први пут Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Школа ће имати 310 полазника који ће бесплатно током седам месеци, два пута недељно, уз професоре српског језика, унапредити знање и стећи сертификовану диплому.

15. новембар 2012.

Начелник Пчињског округа упозорава на све тежу ситуацију у привреди југа Србије

Извор: Данас / Врање - Начелник Пчињског округа, Будимир Михајловић, изјавио је на “Отвореном дану за медије” да је општинама на југу Србије потребна хитна помоћ државе, јер je стање у привреди веома лоше.

«Претходна страна   Следећа страна»