Архива вести
                   

СТАЖИСТИ ПОСЕТИЛИ КАНЦЕЛАРИЈУ ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА

17. jануар 2012.

Десет стажиста и стажисткиња који су део Програма стажирања у установама Републике Србије 12. јануара  посетили су канцеларију Заштитника грађана и разговарали са замеником заштитника Гораном Башићем.  Имајући у виду да су отворене канцеларије у Новом Пазару,  Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, из којих долази део стажиста, било је нарочито важно да ови млади људи сазнају које су активности  Заштитника грађана, али  и проблеми на које наилази радећи у овим општинама.

Током разговора са Горанoм Башићем стажисте је занимало на који начин ова канцеларија решава питања жалби на југу Србије, какве су природе проблеми на које се грађани  жале, колики број жалби стиже из општина са југа Србије, на који начин реагује канцеларија  Заштитника грађана када се утврди да се не примењују усвојени локални акционални планови и бројна друга питања.

У име групе обратила се Анита Цекић, стажисткиња у Министарству културе,информисања и информационог друштва која се захвалила Горану Башићу за време које је посветио стажистима.

Програм стажирања имплементира Министарство за људска и мањинска права државну управу и локалну самоуправу. Десет стажиста ће од новембра 2011 до априла 2012 изградити своје капацитете и стећи увид у рад државних органа проводећи своје време у Координационом телу Владе Републике Србије за општине Прешево,Бујановац и Медвеђе, Управи за људска и мањинска права  Министарству културе и Министарству просвете и науке. Програм стажирања подржала је Британска амбасада, а реализује се у партнерству са мисијом ОЕБС у Републици Србији.