Архива вести
                   

СЕМИНАР ЗА МЛАДЕ ЛИДЕРЕ

19. август 2011.

У Београду се јуче, на тродневном семинару, окупило 53 млада лидера из Србије, САД, Мађарске, Словачке и Словеније, у оквиру америчког Програма за младе лидере централне Европе, саопштено је из Иницијативе младих за људска права. Семинар стипендиста биће одржан у београдском Центру лепих уметности Гварнеријус, где ће млади лидери пратити предавања о активизму и лидерству, учествовати у радионицама о организовању кампања, тимском раду, вођењу пројеката и планирању локалних акција. Поред заједничког рада, они ће имати прилику за дружење и разгледање Београда, посетиће Скупштину Србије, а биће им приређен пријем у америчкој амбасади.

Програм за младе лидере централне Европе траје четири недеље и предвиђа посету младих талентованих људи из земаља тог региона САД, где уче о лидерству, америчкој култури и историји, али и узвратну посету младих Американаца земљама централне Европе. Циљ програма је промоција узајамног разумевања и поштовања међу средњошколцима и одраслим лидерима и да им помогне у стицању вештина које треба да имају грађански лидери. Захваљујући овом програму, 10 средњошколаца из Прешева, Лознице, Шапца и Ваљева посетило је САД, а потом су њихови суграђани угостили 16 младих из САД који бораве у дводневној посети Србији.

Семинар о младим лидерима биће свечано затворен 20. августа увече на Ади циганлији. Програм за младе лидере у Србији реализује „Меридијан интернешенал центер“ у сарадњи са Иницијативом младих за људска права.