Архива вести
                   

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ЗЕМЉОРАДНИЧКЕ ЗАДРУГЕ „ЈУГ ЛЕВОСОЈЕ“ СА ПОМОЋНИКОМ МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ И ПРЕДСТАВНИЦИМА ШАБАЧКЕ МЛЕКАРЕ

16. јун 2010.


На иницијативу Координационог тела јуче су о подизању капацитета за производњу млека у општини Бујановац разговарали представници земљорадничке задруге „Југ Левосоје“, помоћник министра пољопривреде Слободан Теофанов,  представници млекаре Шабац и директор Службе Координационог тела Ненад Ђурђевић. Делегација је посетила неколико домаћинстава у  селима Левосоје и Осларе  и закључила да нема  потенцијала за озбиљнију, робну производњу  млека, које би откупљивала „Шабачка млекара“. Како би се производња млека у овом крају унапредила и подигла на виши ниво договорено је да се у наредном периоду посете четири млекаре које откупљују млеко са подручја општина Бујановaц и Прешевo. “Шабачка млекара“ је спремна да изађе у сусрет локалним произвођачима, да донира лактофризе, системе за складиштење млека и откупљује  млеко по већој цени од актуелне тржишне.

Министарство пољопривреде подржало је иницијативу Kоординационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медевеђа и спремност „Шабачке млекаре“ да улаже у развој сточарства на југу Србије. Министарство ће помоћи произвођачима млека у овим селима да дефинишу откупну цену млека према договору са „Шабачком млекаром“. Помоћник министра пољопривреде Слободан Теофанов  говорио је задругарима о  подстицајним мерама у пољопривреди за ову годину, презентовао програм министарства пољопривреде, и охрабрио чланове ове мултиетничке задруге да се пријаве за програме и субвенције на које имају право.