Архива вести
                   
14. јун 2010.

14.6.2010

МИРОСЛАВ БОГИЋЕВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ШАБАЧКОГ КОНЦЕРНА ,,ФАРМАКОМ МБ’’ По избору Клуба привредних новинара Србије, председник шабачког концерна ,,Фармаком МБ’’ Мирослав Богићевић проглашен је за пословног човека 2008. Концерн ,,Фармаком МБ’’ добитник је још неколико високих признања других асоцијација и удружења о којима се одлучује сваке године и то за извозника године, за најбољи бренд и хуманитарне активности.

10. јун 2010.

10.6.2010. године

ИЗБОРИ ЗА НАЦИОНАЛНЕ САВЕТЕ БЕЗ НЕПРАВИЛНОСТИ На првим непосредним изборима за савете националних мањина који су одржани у недељу, 6. јуна, није било неправилности и неме потребе да се понављају на било којем месту, саопштила је на јучерашњој конференцији за новинаре председница Централне изборне комисије Розалија Торде.

9. јун 2010.

9.6.2010. године

Суботица, Лесковац, Пирот, Врање и Бујановац јуче добили сертификате општина са повољним пословним окружењем Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, рекао је јуче на додели сертификата за општине са повољним пословним окружењем да привлачењу инвестиција не доприноси само републичка влада, која нуди политичку и макроекономску сигурност, као  и финансијске подстицаје, већ и локалне самоуправе. Сертификати су гаранција привредницима и инвеститорима да су у овим општинама добили поуздане партнере, који ће им пружити услугу, благовремену информацију и олакшати пословање.

8. јун 2010.

8.јуни 2010.године

Риза Халими: Задовољни смо резултатима избора за Национални савет Албанаца На првим изборима за Национални савет Албанаца у Прешеву, Бујановцу и Медведђи убедљиво највећи број гласова ( 81 одсто) добила је најстарија албанска Партија за демократско деловање (ПДД) Ризе Халимија. Остатак је припао листи коју је предложила Демократска унија Албанаца (ДУА) Рахмија Зуљфијуа. Демократска партија Албанаца (ДПА) актуелног председника општине Прешево Рагмија Мустафе (ДПА) и Демократска унија долине (ДУД) др Скендера Дестанија бојкотовале су изборе и најавиле да неће признати изборне резултате.

8. јун 2010.

ОДБОЈКАШКИ КЛУБ „ЈУНИОР“ ИЗ БУЈАНОВЦА УЧЕСТВОВАО НА „ПАНДА“ ФЕСТИВАЛУ У ВРАЊУ

Одбојкашки клуб „Јуниор“ из Бујановца учествовао је  5. и 6.06.на турниру одбојке који је организовао ОК „Панда“ из Врања. Поред ова два одбојкашка клуба на турниру су учествовали и ОК „Младост“, школа дбојке „Доситеј Обрадовић“, школа одбојке „Ју спорстка хала“ и ОК „Врање“.

8. јун 2010.

ЗА ЧИСТИЈИ БУЈАНОВАЦ

У оквиру пројекта „За чистији Бујановац“ Развојне агенције за Прешево и Бујановац, уз подршку Координационог тела, низом активности обележен је међународни дан заштите животне средине.  Ова акција укључила је ученике средњих школа „Сезаи Сурои“ и „Свети Сава“ који су тог дана носили мајице са еколошким порукама.

7. јун 2010.

7.6.2010

Први избори за представнике мањина у Србији У Србији су јуче одржани први избори на којима је више од 400.000 припадника националних мањина у 161 општини бирало представнике у Савете националних мањина. Министарство за људска и мањинска права прогласило је укупно 77 листа, а највише су их пријавиле влашка и ромска мањина. Коначни резултати избора биће објављени 9. јуна.

3. јун 2010.

3.6.2010. године

МЛЕКО И СОЈА ЗА МЕДВЕЂУ Министар пољопривреде Саша Драгин уручио је јуче Црвеном крсту у Медвеђи донацију у оквиру акције „Храна за све“. Министар Драгин је предао 17.000 литара млека и две тоне соје. Донацију су обезбедиле „Млекара Шабац“ и компанија „Соја протеин“ из Бечеја.

2. јун 2010.

2.6.2010. године

Доскорашњи директор РТВ Бујановац Џахид Рамадани магистрирао на Учитељском факултету у Врању Врање, Бујановац - На југу је права реткост да Албанци у високошколским образовним установама стичу академска звања. То је последњих дана демантовао Џахид Рамадани, доскорашњи директор локалне Радио-телевизије Бујановац, који је на Учитељском факултету магистрирао са радом на тему „Медији у образовању“ и постао један од ретких Албанаца са југа Србије који је стекао звање магистра на једном од факултета Универзитета у Нишу.

2. јун 2010.

МУЛТИЕТНИЧКА ШКОЛА ОДБОЈКЕ У БУЈАНОВЦУ

Под слоганом „Склонимо децу са улица, нека се баве спортом“, одбојкашки клуб Јуниор из Бујановца  уз подршку Координационог тела организовао је школу одбојке. Пројекат је окупио више од 60 чланова почев од пионира, кадета до јуниора, а школу похађају деца и млади свих националности из општине Бујановац.

«Претходна страна   Следећа страна»