Архива вести
                   

ОТВОРЕН ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

28. јун 2010.

Прошле седмице почео је да ради дневни боравак Удружења родитеља деце и омладине са посебним потребама из Прешева. Уз подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, удружење је  просторије у основној школи „Ибрахим Кељменди“адаптирало и прилагодило за рад са децом и омладином са посебним потребама.
 

 

Стручну помоћ у креирању програма за рад са децом обезбедила је канцеларија Координационог тела из Прешева. Програм је припремио  „Центар за пружање помоћи ментално оболелим особама“ из Врања. Два дипломирана психолога радиће са децом од 9 до 14 часова сваког радног дана.

Представници Координационог тела посетили су Удружење родитеља и разговарали са председником, психолозима и родитељима чија деца похађају дневни боравак. Родитељи су исказали огромно задовољство и захвалност Координационом телу за помоћ у реализацији овог пројекта јер њихова деца, која су до сада време углавном проводила код куће, коначно имају стручну подршку.и могућност да у добрим условима унапреде своје способности.