Архива вести
                   

Позив за медије: СТИПЕНДИЈЕ ЗА 206 СРЕДЊОШКОЛАЦА ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ

16. новембар 2010.

Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић и министар просвете Жарко Обрадовић примиће 206 средњошколаца из ове три општине и уручити им стипендије Координационог тела, у четвртак, 18. новембра у 17 часова у Палати „Србија“- источни улаз (Булевар Михајла Пупина 2).

Координационо тело обезбедило је 6.000,00 динара месечно током целе текуће школске године и јакне за стипендисте, а Поштанска штедионица даје једнократну помоћ у износу од 5.000,00 динара. Ово је друга година да Координационо тело додељује стипендије ученицима из ових општина у циљу подстицања интеграције, мира и стаблиности на југу Србије.

Током посете Београду, стипендисти Координационог тела срешће се са председником Републике Србије Борисом Тадићем, председницом Народне скупштине Славицом Ђукић-Дејановић и градоначелником Београда Драганом Ђиласом. 

Програм:

-11.00 посета Народној скупштини Републике Србије и пријем код председнице Народне скупштине Славице Ђукић-Дејановић (трг Николе Пашића 13),

-14.45 посета Скупштини града Београда и пријем код градоначелника Драгана Ђиласа,

-17.00 министри Марковић и Обрадовић уручиће стипендије средњошколцима у Палати Србија.

За више информација можете се обратити Милици Родић на milica.rodic@kt.gov.rs или на 063 10 50 713.

homescontents