Архива вести
                   

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ТИ И ЈА СМО МИ“ ОСВАЈА СЛОВЕНИЈУ

19. новембар 2010.

Позоришна представа  „Ти и Ја смо Ми“ која је прошле године шармирала престоницу и освојила срца публике са југа, севера али и осталих крајева наше земље, крајем новембра гостоваће у Словенији.

Представа је  производ узајамног рада, разумевања и пријатељства између младих, из свих етничких заједница, из Бујановца и Прешева. Глумци, који су истовремено и аутори ове представе, су и главни ликови у њој, па текст настаје комбинацијом и драматуршким обликовањем њихових личних погледа на свет и темама карактеристичним за период одрастања.  Прикупљање материјала за представу, на основу којих су формиране тематске целине, било је несвакидашње и веома оригинално јер је текло анкетирањем грађана.

Глумци у представи говоре на својим матерњим језицима (албански, ромски и српски) и на енглеском језику, што је чини посебном у односу на остале представе у Србији.

Са овом представом млади јунаци-њени носиоци гостовали су у Београду, Бујановцу, у 6 војвођанских градова, на ђачком Вуковом сабору у Лозници а сада ће, уз помоћ Владе Републике Словеније (Министарства спољних послова), кренути у освајање региона.