Архива вести
                   

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ТИ И ЈА СМО МИ“ НА ГОСТОВАЊУ У СЛОВЕНИЈИ

26. новембар 2010.

Тинејџери из Прешева и Бујановца, главни актери мултиетничке позоришне представе „Ти и Ја смо Ми“, коју финансира Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, гости су Министарства спољних послова и Министарства одбране Републике Словеније.

Ученици гимназије „Ледина“ су у четвртак 25. новембра припредили топлу добродошлицу својим вршњацима из Бујановца и Прешева, дочeкавши их громким аплаузом. Након представе средњошколци са југа Србије и словеначке гимназије имали су прилике да се друже и боље упознају.

Словеначкој премијери представе присуствовао је амбасадор Републике Србије у Словенији Његова Екселенција Предраг Филипов и представници Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Пред премијеру представе млади са југа Србије били су гости Министарства спољних послова Републике Словеније где их је дочекао господин Митја Штрукељ, амбасадор и координатор за западни Балкан. Господин Штрукељ дружио се са децом и желео је што више да сазна о њиховим искуствима стеченим током рада на стварању позоришне представе.

У петак 26. новембра млади из Прешева и Бујановца били су гости министарства одбране где их је примила  Љубица Јелушич. Истог дана  још једном је изведена представа „Ти и ја смо ми“, овај пут у гимназији „Вич“ у Љубљани.

Домаћини деце са југа Србије, Министарсвто спољних послова и Министарство одбране приредили су и туристички део програма за младе госте: обилазак и упознавање знаменитости Љубљане, посету Бледу, Крању и Постојни.