Архива вести
                   

ДЕЛЕ КОНТЕЈНЕРЕ И ПЛАСТИЧНЕ КАНТЕ

3. март 2008.

Лесковац, Мевеђа - Аустријска фирма ПWW, која је задужена за депоновање смећа у лесковачкој општини, од пре неколико дана латила се истог посла и у Медвеђи. Уговор о томе потписали су председник општине Медвеђа Слободан Драшковић и Антона Шамел, директор ПWW ДОО Ниш.
У овом крају ће наредних дана бити подељено 60 контејнера и око 1.000 пластичних канти. У самој Медвеђи ће, иначе, бити запослено више од 20 радника, а поред истоименог градића, Аустријанци ће се бринути и о Сијаринској Бањи, једином бањском центру који се налази на подручју ове општине.
- Већ је покренута санација депоније на којој је одлаган чврст отпад, а коначно решење овог проблема очекујемо када буде отворена регионална депонија недалеко од Лесковца - каже Мића Стојановић, руководилац развоја у Медвеђи. У Медвеђи се ПWW брине око 850 корисника, али би њихов број требало да буде око три и по хиљаде домаћинстава, односно око десет хиљада становника, што је готово 80 одсто популације у овој национално мешовитој средини.
Поред Лесковца, ПWW је потписао уговор о уређењу, односно депоновању смећа и у општинама Црна Трава, Лебане и Лесковац, а наредних недеља ће та сарадња бити успостављена и са Бојником и Власотинцем, па ће се тако ПWW бринути о уређењу свих општина Јабланичког округа.