Arhiva vesti
                   

SAVREMEN SAJT ZA POLjOPRIVREDNIKE

29. Februar 2016.

Prateći savremene tokove u poljoprivredi i novim tehnologijama, Udruženje novinara za poljoprivredu AGROPRES predstavilo je svoj novi sajt. Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Zahvaljujući novim načinima plasiranja informacija, sada su poljoprivrednici u mogućnosti da na jednom mestu pronađu veliki broj informacija iz oblasti proizvodnje, prerade i distribucije hrane. Poseban deo na sajtu čine stranice gde se objavljuju najnovije informacije i vesti u vezi sa korišćenjem predpristuptnih fondova EU koji se odnose na poljoprivredu, poput IPA i IPARD programa.

Do kraja februara će na sajtu biti predstavljene sve procedure za korišćenje bespovratnih sredstava EU. Na sajtu se mogu pročitati i saveti stručnjaka, ideje za investicije, a na raspolaganju su i informacije sa berze i vremenski podaci.

Udruženje novinara za poljoprivredu AGROPRES posvećuje pažnju informisanju i obrazovanju ne samo poljoprivrednika, već i mladih i žena na selu.

Sajt www.agropress.org.rs optimizovan je za pregled na mobilnim telefonima, a uskoro će biti dostupna i aplikacija koja će biti namenjena za brzo i lako informisanje o predpristupnim fondovima EU.

Predsednik Udruženja Goran Đaković je istakao da AGROPRES tek započinje veliku promociju srpske poljoprivrede i predpristupne pomoći EU, a u narednom periodu će svim zainteresovanim proizvođačima biti stavljeno na raspolaganje puno ideja i projekata. Poljoprivrednici koji više vole da čitaju novine, a manje su zainteresovani za online informacije, će sve korisne tekstove o poljoprivredi moći da pročitaju u  Agrobiznis magazinu.  

Izvor: Agropres i Koordinaciono telo