Arhiva vesti
                   

JKP MORAVICA DOBIJA KAMION ZA PRIKUPLjANjE I ODLAGANjE SMEĆA

18. Februar 2016.

Preševo – Javno komunalnom preduzeću Moravica iz Preševa danas će biti uručen novi kamion za prikupljanje i odlaganje smeća, koji je nabavljen sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske, a preko programa Evropski PROGRES.

Primopredaji kamiona će prisustvovati Isabel Perih, direktorka Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u Srbiji, Ričard Maša, šef III sektora operacija Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Jelena Čolić, zamenica direktorke Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Donacija novog kamiona za prikupljanje i odlaganje smeća u vrednosti 70.000 evra značajno će pomoći lokalnom komunalnom preduzeću u održavanju zadovoljavajućih higijensko sanitarnih uslova potrebnih za prihvat ljudi i održavanju čistoće u Preševu, koje dnevno primi više od 2.000 migranata i izbeglica.

Sprovođenje Evropskog PROGRES-a, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i

jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj jačanje lokalne administracije, stvaranje povoljnijeg okruženja za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

U program Evropski PROGRES uključene su 34 lokalne samouprave, koje uključuju i lokalne samouprave opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.  

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo