Arhiva vesti
                   

KRUŽNI TOK ZA 90 DANA

30. Septembar 2015.

Bujanovac – Na samom ulazu u Bujanovac, na raskrsnici pored benzinske pumpe, počela je izgradnja kružnog toka, jedne od najvećih saobraćajnih investicija u Bujanovcu poslednjih godina.

Radovi na izgradnji ovog važnog saobraćajnog čvora počeli su 18. septembra, a projektom je predviđeno da se okončaju za 90 dana.

Stručni nadzor je poveren Saobraćajnom institutu CIP, Ministarstvu građevine i Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.

Investitori ovog poduhvata, vrednog 87 miliona dinara, su Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije ya opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i lokalna samouprava, a radovi su povereni preduzeću „Saba Belča“ iz Preševa.

Pored kružnog toka, projektom je predviđena i izgradnja prilaznih saobraćajnica, sa akcentom na Gnjilanski put i dalje prema Velikom Trnovcu.

„Bujanovac će realizaciom ovog projekta biti povezan sa „Koridorom 10, a trasa prema Gnjilanu postaće moderna saobraćajnica, kapaciteta koji će pratiti zahteve Poslovne zone i Mesne zajednice Veliki Trnovac“, rekao je Arber Pajaziti, šef kabineta predsednika opštine.

Dinamika radova je podeljena u tri faze, a prva faza će biti završena već krajem ovog vikenda, kada će prestati sadašnji režim saobraćaja, po kome je, za dolazak u centar grada potrebno dosta vremena da bi se savladale sve prepreke u uskim sporednim ulicama.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo