Arhiva vesti
                   

MINI BASKET FESTIVAL U BUJANOVCU

29. Septembar 2015.

Bujanovac - Na dvodnevnom mini basket festivalu pod nazivom Sačuvajmo decu”, koji se ovog vikenda održao u Bujanovcu, učestvovalo je oko 400 najlmlađih košarkaša iz svih delova Srbije, kao i iz Makedonije i Republike Srpske.  

Turniri su se igrali u sportskoj hali „Mladost”, kao i u sali Osnovne škole „Branko Radičević”.

Mini basket festival se održao prvog dana, nakon koga se odigrao i mini-turnir pionirki, dok se pionirski turnir za dečake igrao drugog dana.

„Ima dosta dobrih ekipa, utakmice su lepe,  a najbitnije je da se deca druže i takmiče", rekao je Zoran Kostadinović, trener košarlaškog kluba „Aktavis“ iz Leskovca.

To je i bio cilj domaćina i organizatora ove manifestacije, omladinskog košarkaškog kluba „Plej 017“, u kome trenira 200 pionira i omladinaca, Srba, Albanca i Roma.

„Da pokažemo deci, ne samo pričom već i delima, da su nam najbitnija. Da pokažemo da nam je stalo do njih, jer deca su naše najveće bogatstvo", rekao je Nenad Stajić, trener omladinskog košarkaškog kluba „Play 017“ iz Bujanovca.

Pokrovitelj turnira je bila ambasada SAD u Beogradu. Svi košarkaši dobili su medalje i zahvalnice, a svi klubovi pehare.

Izvor: RTS i Koordinaciono telo