Arhiva vesti
                   

INSPEKCIJSKI NADZOR ZBOG PROFITERA

25. Septembar 2015.

Preševo - Srbija je dobila brojne pohvale za pristup izbegličkoj krizi, ali, nažalost, uvek ima i onih koji bi da iskoriste tuđu muku. Zato je u Preševu i okolini pojačana aktivnost inspekcijskih službi. U protekla dva meseca tržišna inspekcija obavila je preko 30 kontrola, sanitarna preko 40, a na terenu su svakodnevno i veterinarska i saobaraćajna inspekcija. Do sada je podneto 25 prijava za pokretanje prekršajnog postupka, uglavnom u trgovinskim i ugostiteljskim objektima, ali ni jedna protiv autobuskih i taksi prevoznika.

Preševo je mali grad koji je mnogo učinio za prihvat izbeglica, ali svesni su da se, kako kažu, tu i tamo pojave profiteri.

Ragmi Mustafa, predsednik Opštine Preševo, je u vezi sa time izjavio da lokalna samouprava nema nikakve nadležnosti u tom pogledu.

U inspekciji tvrde da su takozvane divlje prodaje problematične i zato što su teško dokazive.

Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga, je izjavio:

„Dobijamo informacije da postoje divlji taksisti, međutim kad takva informacija stigne do nas i kad inspekcija ode na terenu da reaguje, situacija na terenu se malo promeni. Dobijamo čak i prijave da se ljudima naplaćuje punjenje mobilnih telefona i slično, ali to se teško dokazuje.

Do sada su inspekcijske službe oduzimale akciznu robu i kažnjavale trgovcie i ugostitelje.

Izvor: RT Vojvodina i Koordinaciono telo