Arhiva vesti
                   

„DANI VRANjA“ OD 24. DO 30. AVGUSTA

28. Juli 2015.

Vranje - Najposećenija i najmasovnija kulturno-turistička manifestacija u Pčinjskom okrugu „Dani Vranja“ će ove godine  biti održana od 24. do 30. avgusta. Organizatori trenutno pregovaraju sa nekoliko zvučnih imena estrade.

„Tačno je da pregovaramo, ali ja ne bih želeo ništa da najavljujem dok sve ne bude izvesno. Znam da Vranjanci željno iščekuju da čuju ko će u Vranju održati besplatne koncerte, ali imena ćemo saopštiti za par dana“, kaže većnik Nebojša Zupančić.

Ipak, postoje stvari koje su izvesne i već dogovorene, a to je da će u okviru manifestacije biti održan trubački memorijal u čast Bakiji Bakiću i Međunarodna smotra folklora.Na centralnoj bini biće održano i tradicionalno veče vranjanske muzike na kome će, između ostalih, nastupiti Čeda Marković i Vasilisa. U okviru pratećeg programa i ove godine održaće se brojne izložbe, sajmovi hrane, etno proizvoda i knjiga, književne večeri i drugi performansi. Organizatori kažu da će za par dana definisati kompletan program i saopštiti ga javnosti.

Izvor: RTV Ritam i Koordinaciono telo