Arhiva vesti
                   

ROĐENA PRVA BEBA U VANBOLNIČKOM PORODILIŠTU U PREŠEVU

28. Juli 2015.

Preševo - U ponedeljak je u vanbolničkom porodilištu u Preševu rođena prva beba. A.B. iz Preševa rodila je dečaka teškog 4 kilograma ,a prema rečima doktorke Džejljane Ferati porođaj je protekao normalno.

Osoblje, medicinske sestre i lekari u vanbolničkom porodilištu u Preševu pozvali su sve trudnice u Preševu da dođu na preglede, kotrole i porode su svom gradu.

„Ovaj porođaj je ohrabrujući i za sve druge majke i pozivamo ih da dođu i da se porode u Preševu“, rekla je doktorka Džejljane.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela čestitao je roditeljima i osoblju vanbolničkog porodilišta  rođenje deteta.

„Nakon 26 godina u Preševu je rođena prva beba u savremeno opremljenom vanbolničkom porodilištu. Ovo je uspeh svih nas jer smo obezbedili uslove da se žene iz Preševa i okoline porađaju u prostoru koje po pravilima stuke ispunjava najviše standarde“, istako je Stanković.

Predsednik Koordinacionog tela posebno je poručio osoblju da očekuje od njih da će ispoštovati visoke zahteve koje stuka postavlja pred njih i da će opravdati te potrebe.

Vanbolničko porodilište u Preševu ima dve sale za porođaj, ikubator, fototerapiju, sobe za sestre, četiri sobe za rehabilitaciju, kuhinju i ostale potrebne prostorije.

Od danas trudnice iz Preševa neće morati da idu po drugim gradovima i drugim bolnicama. Vabolničko porodilište u Preševu dostupno je majkama 24 časa.

Izvor: Koordinaciono telo