Arhiva vesti
                   
24. Juli 2015.

„NOVE GENERACIJE MLADIH U NOVIM IZAZOVIMA”

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Akademska inicijativa „Forum 10”, uz podršku Fonda za otvoreno društvo u Srbiji, objavljuje poziv za učešće dvadeset mladih pripadnika/ca albanske i bošnjačke  nacionalne manjine u projektu „Nove generacije mladih u novim izazovima – manjinski lideri u Sandžaku i na jugu Srbije”.

24. Juli 2015.

ROMSKI CENTAR POMAŽE MAJKAMA I BEBAMA MIGRANATA

Vranje - Romski centar za demokratiju u Vranju otvara danas punkt za prikupljanje pomoći majkama i deci migranata koji se privremeno nalaze u Preševu i Bujanovcu.

24. Juli 2015.

OBUKA ŽENA ZA VEB DIZAJNIRANjE

Vranje, Bujanovac, Preševo - Trideset mladih žena iz Vranja, Bujanovca, Preševa, Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Raške počele su obuku za izradu i održavanje veb sajtova koja će im omogućiti da lakše nađu ili započnu svoj posao.

24. Juli 2015.

POČELE PRIJAVE ZA „VENČANjE POD GEJZEROM"

Medveđa - U okviru turističke manifestacije „Gejzerske noći," i ove godine biće organizovano grupno venčanje pod gejzerom.

21. Juli 2015.

STRUČNA POMOĆ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE (PKS) ZA DOBIJANjE SUBVENCIJA U OPŠTINAMA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

Stručni tim Privredne komore Srbije priprema mala i srednja preduzeća, preduzetnike i poljoprivredne zadruge za konkurs za subvencije privrednim društvima u privatnom vlasništvu u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

21. Juli 2015.

LETNjI KAMP CRVENOG KRSTA OD 21. DO 30.JULA

Gadžin Han – Crveni krst Gadžin Han u periodu od 21 do 30. jula organizuje tradicionalni letnji kamp Crvenog krsta pod nazivom „Istina pre svega – Gadžin Han 2015“. Kamp se ove godine organizuje 21. put.

21. Juli 2015.

11 POŽARA U JABLANIČKOM OKRUGU

U dane vikenda na području Jablaničkog okruga evidentirano je čak 11 požara na otvorenom prostoru. Najviše posla imali su vatrogasci iz Lebana koji su ugasili požar koji je zahvatio dva hektara niskog rastinja u ataru lebanskog sela Svinjarica.

21. Juli 2015.

USKORO POČINjE PRIKUPLjANjE POMOĆI ZA MIGRANTE U PREŠEVU

Odbor za ljudska prava Vranje i SOS telefon Vranje uskoro pokreću akciju prikupljanja humanitarne pomoći za žene i decu migrante koji se privremeno nalaze u Centru za prihvat migranata u Preševu.

21. Juli 2015.

POZIV ZA ISKAZIVANjE INTERESOVANjAZA IZRADU DIGITALNE VERZIJE REČNIKA ZA DECU

Visoka komesarka za nacionalne manjine (VKNM) Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) je ugovorila sačinjavanje srpsko-albanskog i albansko-srpskog rečnika za decu osnovnoškolskog uzrasta.

20. Juli 2015.

STANKOVIĆ: ZA PRIHVATNI CENTAR U PREŠEVU 15.000 EVRA DNEVNO

Beograd – Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković rekao je da država dnevno za funkcionisanje Prihvatnog centra za migrante u Preševu izdvaja 15.000 evra...

«Претходна страна   Следећа страна»