Arhiva vesti
                   

GINEKOLOZI NEĆE NA KONKURS

15. Maj 2015.

Preševo – I pored toga što je Ministarstvo zdravlja odobrilo prijem dva ginekologa i deset medicinskih sestara za potrebe vanbolničkog porodilišta pri Domu zdravlja u Preševu, za koje je preko Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu i medđunarodnih donatora za opremanje izdvojeno više od 30 miliona dinara, i dalje je neizvesno kada će ono početi sa radom.

„Problem je u tome što smo morali da ponovimo konkurs za prijem dvojice lekara ginekološke struke, jer se na prvobitno raspisani konkurs nije javio ni jedan kandidat“, rekao je zamenik predsednika opštine Preševo i lekar Skender Destani.

Po njegov mišljenju, uslovi konkursa ne predviđaju prijem ginekologa isključivo albanske nacionalnosti, već je konkurs otvoren za sve lekare ove struke. Destani kaže da će se u porodilištu porađati ne samo Albanke, već i Srpkinje i žene romske nacionalnosti sa šireg područja opštine Preševo „pa je utoliko čudnije što nema zainteresovanih lekara za posao“.

„Očekujem da ćemo do kraja meseca ipak primiti dva lekara i otpočeti sa radom, jer za to postoje svi standardi u skladu sa normama Ministarstva zdravlja, čime bismo rešili jedan od problema, a i rasteretili ginekološko odeljenje Opšte bolnice u Vranju, koja je od Preševa udaljena oko četrdeset kilometara“, izjavio je Destani.

Izvor: Danas i Koordinaciono telo