Arhiva vesti
                   

OBEZBEĐEN NESMETAN RAD NARODNE KUHINjE U BUJANOVCU

21. Maj 2015.

Crveni krst i Narodnu kuhinju postili su ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Aleksandar Vulin i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković.

Vlada Srbije i Ministarstvo rada, za ovu godinu za 1200 korisnika obezbedili su 11 miliona dinara u hrani i novcu.

Ministar rada,zapošljavanja i socijalne politike rekao je da u Narodnoj kuhinji niko ne deli korisnike po veri, naciji i obećao da će hrana za sve u Narodnoj kuhinji biti obezbeđena.

„Kada je dete gladno one ne plače ni na srpskom ni na albanskom ni na romskom. Ono plače, jer je gladno, a na nama je da obezbedimo da ono ne plače i da ono i njegovi roditelji budu sigurni da neće biti gladni“, naglasio je Vulin.

Sekretar Crvenog krsta u Bujanovcu, Bratislav Lazarević naveo je da pet dana u nedelji 1200 korisnika dobijaju kuvane obroke, a za vikend suvu hranu. Hrana se socijalno ugroženim deli na četiri punkta, a obroke podjednako dobijaju svi bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković, rekao je da je opština Bujanovac na početku godine obezbedila 800 000 dinara, što je bilo dovoljno da Narodna kuhinja funkcioniše mesec dana, a da je nakon toga država preuzela finansiranje.

„Velikim angažovanjem Vlade Srbije obezbeđeno je da do kraja ove godine Narodna kuhinja u Bujanovcu nemetano radi. Očekujem da naredne godine iz lokalnog budžeta budu izdvojena sredstva i da uz pomoć države kuhinja nastavi rad“, istako je Stanković.

Zamenik predsednika opštine Bujanovac, Stojanča Arsić, ocenio je da lokalna samouprava nije izdvojila dovoljno novca za rad kuhinje jer nisu imali zahtev iz Crvenog krsta u vreme kada su projektovali budžet za ovu godinu. On je ipak izrazio uverenje da će u lokalnom budžetu biti novca za rad Narodne kuhinje u 2016. godini.

Tokom posete Narodnoj kuhinji u Bujanovcu ministar Vulin i predsednik Koordinacionog tela Stanković, probali su hranu koja se priprema za korisnike.

Izvor: Tanjug, Koordinaciono telo