Arhiva vesti
                   

VOZILA KONTROLIŠU I PRESRETAČI

22. Avgust 2014.

Za mesec i po dana na putu od Vladičinog Hana do graničnog prelaza Preševo, desilo se dvadesetak saobraćajnih nesreća, a policija je otkrila 620 prekršaja. Zbog toga je pojačana kontrola saobraćajnih propisa, a vozila u pokretu kontrolišu i presretači.

Uvode red na putevima, sprečavaju i kažnjavaju svako kršenje saobraćajnih propisa. Policajci u presretačima, specijalnim automobilima, sa najmodernijom tehnologijom snimaju i prate vozila na putu kada uoče prekršaj.

„Zatim se izdaje jasna poruka koja se može videti na pozadini vozila, da se vozač zaustavi na bezbednom mestu", kaže Tomislav Spasić, načelnik Saobraćajne policije u Vranju.

Prekoračenje brzine, nasilnička vožnja, preticanje preko pune linije, najčešći su prekršaji koje beleže presretači. Na magistralnom putu kod Bujanovca, vozač je ne mareći za propise, preticao preko pune linije.

„Samo sam sad tako vozio, inače stalno vozim normalno", kaže jedan vozač.

Za mesec i po dana policija u Vranju, otkrila je na putu 620 prekršaja.

„Otkrili smo u 38 slučajeva najteže prekršaje, a to je nasilnička vožnja koju izaziva određeni broj vozača na našem području. To znači preticanje preko pune linije tri i više vozila", kaže Tomislav Spasić, načelnik Saobraćajne policije u Vranju.

Na putu od Vladičinog Hana do graničnog prelaza Preševo od 1. jula, desilo se 20 saobraćajnih nesreća. U njima su poginule četiri osobe, a 21 je povređena. Pojačana kontrola saobraćaja trajaće do kraja septembra.

Izvor: RTS i Koordinaciono telo