Arhiva vesti
                   

Nova isključenja struje dužnicima

21. Avgust 2014.

Ekipe PD „Jugostok“počele su da isključuju struju dužnicima koji su pre 15 dana dobili poslednje opomene za uplatu zaostalih dugovanja.

Ovo preduzeće poslalao je početkom avgusta oko 20.000 upozorenja pred isključenje, a procenjuje se da je na njih odreagovala polovina potrošača.

Oko 10.000 potrošača sa područja „Jugoistoka“sada je u velikom riziku da ostane u mraku a  nalozi za isključenje štampani su za dugovanja veća od 10.000 dinara.

Novo priključenje na elektro mrežu košta 1.700 ili 2.500 dinara, u zavisnosti od toga da li je potrošaču isključena struja sa stuba elektro mreže ili na samom brojilu u domaćinstvu. Uslov za ponovno priključenje struje je uplata kompletnog duga za struju.

U znak zahvalnosti za redovno plaćanje računa za struju, „Jugoistok“će u četvrtak, 21. avgusta, redovnim platišama podeliti 100 kompleta karata za predstojeće Filmske susrete u Nišu.

Karte će biti podeljene putem javnog izvlačenja koje će biti organizovano u prostorijama „Jugoistoka“. Redovnim platišama se smatraju svi oni koji račune izmiruju u roku dospeća, nemaju dugovanja za struju i nemaju Sporazum o reprogramu duga. U „Jugoistoku“ takođe ističu da njihovi zaposleni neće moći da budu dobitnici kompleta karata.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo