Arhiva vesti
                   
15. Avgust 2014.

TRAKTORSKA „SPAVAĆA KOLA"

Fotografija umornog čoveka koji je je odlučio da u neobičnom prevozu malo odspava i odmori nedavno je snimljena na lokalnom putu Bujanovac – Vranje

Vozač traktora i njegov saputnik u prikolici predstavljali su ne samo opasnost na putu, već i atrakcijiu, jer su mnogi putnici uslikali ovaj neobičan prizor.

14. Avgust 2014.

DžEZ-MULTIKULTURALNI IZRAZ

Pedesetak polaznika projekta „Džez-multikulturalni izraz“, u okviru kojeg su studenti muzičkih akademija, učesnici muzičkih škola, kao i samouki muzičari iz šest gradova na jugu Srbije učestvovali u besplatnim radionicama, nastupiće 15. avgusta na pozornici za mlade Nišvila. Radionice su deo Nišvil džez festivala.

14. Avgust 2014.

U BUJANOVAČKIM I PREŠEVSKIM LOKALIMA NAJMANjE DEVOJAKA S JUGA

Vranje - Vranjska policija saopštila je da su u policijkoj proveri ugostiteljskih objekata   na području Bujanovca i Preševa otkrivene 32 ženske osobe koje su radile bez ugovora o radu.

U noći između 12. i 13. avgusta ove godine,  pripadnici  Policijske uprave u Vranju, u saradnji sa Turističkom inspekcijom, Terenskom kontrolom poreske uprave i Inspekcijom rada, na području Bujanovca i Preševa sproveli su pojačanu akciju kontrole pet ugostiteljskih objekata, od toga četiri na području Bujanovca i jedan na području Preševa.

12. Avgust 2014.

NAJVEĆA LETNjA AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI NA JUGU SRBIJE

Bujanovac - Leti se obično smanje zalihe krvi, zbog čega se odlažu operacije pacijenata. U Srbiji je dnevno potrebno hiljadu jedinica krvi, a bolnici u Vranju oko 15. U slučaju vanrednih situacija potreno je i duplo više krvi.

11. Avgust 2014.

POČELA REKONSTRUKCIJA CENTRALNOG TRGA U BUJANOVCU

U centru Bujanovca započelo je uređenje centralnog trga. Obimni radovi finansiraju se iz opštinskog budžeta i uz pomoć Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa 30 miliona dinara, a impozantna je i površina koja će dobiti novi izgled – čak 7.700 kvadrata.

11. Avgust 2014.

OŠAMARIO POLICAJCA

Bujanovac - Policija je u Bujanovcu, po nalogu tužioca, odredila zadržavanje do 48 sati M. Dž. (48) zbog postojanja osnova sumnje da je ošamario saobraćajnog policajca prilikom obavljanja službene dužnosti, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

11. Avgust 2014.

ORAOVAČKO JEZERO DOBIJA NOV PUT

Lokalna samouprava opštine Preševo je u selu Oraovica započela asfaltiranje puta pored jezera tog sela.

Realizaciju projeka finansiraju opština Preševo i Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Projekat asfaltiranja puta dugog 1600 metara je predviđen investicionim planom za 2014.godinu a sredstva predviđena za spomenuti projekat iznose 29 miliona dinara. Projekat treba da bude završen naredne godine.

8. Avgust 2014.

OSNOVNO I SREDNjOŠKOLSKO OBRAZOVAANjE U JUŽNOJ SRBIJI

U 60 opština u Srbiji skoro svi osnovci završavaju školu, a u 55 opština manje od 90 odsto đaka. Najteža situacija je u opštinama Medveđa, Crna Trava i Merošina, gde osnovnu školu završi manje od 70 odsto đaka. U 15 opština, koje uključuju i opštinu Gadžin Han, taj procenat se kreće od 70 do 80 posto, dok u 37 opština, koje uključuju i opštinu Preševo, između 80 i 90 odsto đaka završi započeto osnovno školovanje.

7. Avgust 2014.

AKCIJA ISKLjUČENjA STRUJE U PČINjSKOM OKRUGU

Vranje/Bujanovac/Preševo -Na 13 lokacija u Pčinjskom okrugu rano juče počela je akcija isključenja struje neredovnim platišama i onima koji je kradu, a u kojoj učestvuje i policija, izjavio je u Vranju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Akcija se sprovodi neselektivno i hoćemo da pokažemo da bez obzira na to da li je neko Srbin, Albanac ili pripadnik bilo koje druge nacije mora da plaća struju i mora da se ponaša zakonito, da ne sme da švercuje narkotike i ne može da poseduje ilegalno  oružje“, upozorio je Stefanović i ukazao da je plaćanje struje državno, a ne nacionalno pitanje.

7. Avgust 2014.

BERBA KUPINE U PČINjSKOM OKRUGU

Vranje - Na teritoriji Pčinjskog okruga u toku je berba kupine.Proizvođači nisu zadovoljni otkupnom cenom, a i rod je nešto lošijeg kvaliteta zbog obimnih padavina, kažu u Poljoprivredno savetodavnoj službi. Suzana Jerkić, inženjer voćarstva pri poljoprivrednoj službi, kaže da je prosečan prinos ove godine 12 tona po hektaru.

«Претходна страна   Следећа страна»