Arhiva vesti
                   

POZIV ZA MEDIJE - 28.08.2014.

28. Avgust 2014.

Pozivamo vas da u petak 29. avgusta u 11 časova u Palati Srbija u sali „Beograd“ prisustvujete prezentaciji Studije o mogućnostima unapređenja nastave i učenja srpskog kao nematernjeg jezika u osnovnim školama u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Za potrebe studije sprovedeno je istraživanje u 16 osnovnih škola u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku u cilju utvrđivanja trenutnog stanja. Obavljeni su razgovori sa direktorima i nastavnicima škola, prikupljena su mišljenja svih zainteresovanih strana, roditelja dece, narodnih poslanika, Nacionalnog saveta Albanaca, predsednika opština i šire zajednice.

Okupljenima će se obratiti Danijela Nenadić, direktorka Službe Koordinacionog tela,savetnica direktorke Službe Koordinacionog tela  i koordinatorka projekta Milica Rodić, koordinatorka studije Nataša Bošković, Dušanka Zvekić – Dušanović i Vesna Krajišnik, ekspertkinje i autorke studije,predsednik Koordinacionog tela prof. dr Zoran Stanković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srđan Verbić, visoka komesarka za nacionalne manjine, Nj.E Astrid Tors,šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Nj.E Majkl Davenport,ambasador Velike Britanije u Republici Srbiji, Nj.E Denis Kif,predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi,predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, Galip Bećiri,

Svi zainteresovani novinari mogu poslati akreditacije na mail tamara.milosevic@kt.gov.rs. Novinari koji imaju stalne akreditacije trebalo bi da potvrde svoj dolazak.

Od 12 do 12 časova i 15minuta predviđene su izjave za medije o ovoj temi.

Agenda