Arhiva vesti
                   

PAZITE NA BROJILA, KAZNE OGROMNE

22. Avgust 2014.

Vranje - Rigorozna kontrola krađe struje nastavlja se proverom ispravnosti brojila, najavljuju u Privrednom društvu za distribuciju električne energije „Jugoistok" Niš.

Ekipe „Jugoistoka" kontrolišu ispravnost svakog brojila, pa ukoliko se ustanovi bilo kakva neispravnost mernog mesta kod korisnika, obračunaće se neovlašćena potrošnja električne energije u iznosu koji može biti i više stotina hiljada dinara, upozoravaju nadležni.

Pored toga sledi i podnošenje krivične prijave, jer se radi o krivičnom delu.

Privredno društvo za distribuciju električne energije „Jugoistok" Niš poziva sve svoje kupce da ukoliko primete bilo kakav nedostatak ili oštećenje na svom brojilu to odmah prijave nadležnoj elektrodistribuciji, jer je to po Zakonu o energetici njihova dužnost.

Građani se mole da posebnu pažnju posvete plombama na svojim mernim uređajima, brojilima ili mernim grupama, s obzirom da se veliki broj građana javio poslednjih dana upravo iz ovog razloga. Naime, napisani su im obrasci neovlašćene potrošnje jer nisu postojale plombe na adekvatnim mestima na brojilu i to može dovesti do neželjenih posledica.

Nakon saznanja ekipa „Jugoistoka“o bilo kakvom neprijavljenom nedostatku na brojilu, neće biti naknadnog uvažavanja reklamacija“, navedeno je u saopštenju „Jugoistoka” Niš.

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo