Arhiva vesti
                   

NORVEŠKA POMAŽE JUG SRBIJE

29. Novembar 2012.

Izvor: Jugpress / Vranje - Ambasador Norveške u Srbiji, Nils Ragner Kamsvag, rekao je juče na sednici Upravnog odbora PBILD programa, koja je održana u Vranju, da je najvažnije  da lokalne samouprave u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu “ imaju jake lidere sa jasno definisanim ciljevima, i da ih kroz partnerski odnos zajedno sprovedemo".On je dodao da je Norveška na jugu Srbije podržala više projekata koji podstiču ekonomksi razvoj.

U Vranju je juče održan sastanak Upravnog odbora PBILD Programa, u čijem su radu učestvovali ambasador Norveške u Srbiji i zamenik predsednika UNDP u Srbiji Jerg Štodenman.
Gradonačelnik Vranja Zoran Antić juče je govorio o projektima koje realizuje ovaj grad i koji bi trebalo da obezbede oko 2.000 novih radnih mesta.
"Sa skandinavskim zemljama smo u proteklom periodu imali uspešnu saradnju i neke segmente uređenja lokalnih zajednica, po ugledu na vas, smo uspeli da realizujemo", rekao je Antić.

Na sanitarnoj deponiji “Meteris” održana je prezentacija mašine – drobilice građevinskog materijala, koja je gradu uručena u okviru projekta PBILD Programa, a vredna je oko 68.000 dolara.
U Domu vojske je juče potpisan Ugovor o finansiranju tehničke dokumentacije i tehničkom opremanju nove zgrade vranjskog pozorišta.

“Nabavka audio i video opreme za vranjsko pozorište je još jedan dokaz da rukovodstvo grada istovremeno radi u dva smera. Pored podrške za rekonstrukciju same zgrade, u okviru koje smo prikupili preko 17 miliona dinara donacija, upravo smo uspeli da obezbedimo sredstva za tehničku funkcionalnost gradskog teatra”, rekao je Antić.

Ukupna vrednost projekta opremanja pozorišta audio i video opremom iznosi 28.000 dolara.
Juče su uručeni i ugovori za domove zdravlja u opšptinama Bosilegrad, Crna Trava, Medvedđa, Preševo i Trgovište.