Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 23.11.2012. godine

23. Novembar 2012.

Predstavnici Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na čelu sa predsednikom Zoran Stankovićem sastali su se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Majklom Kirbijem, ambasadorom Velike Britanije, Majlkom Devnportom, Vensanom Dežerom, šefom delegacije Evropske unije u Srbiji i Polom Tide, vršiocem dužnosti šefa misije OEBS u Srbiji.

Predsednik Koordinacionog tela, Stanković upoznao je prisutne sa  aktivnostima i to na: izgradnji objekta za Ekonomski fakultet u Bujanovcu, dodeli 231 stipendije za srednjoškolce, početku rada škole srpskog jezika koja ima 305 polaznika i dodeli subvencija za mala i srednja preduzeća u Preševu, Bujanovcu i Medveđi u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara.

Prisutni su razgovarali i o aktuelnim dešavanjima na jugu Srbije i zaključili da je situacija stabilna i da zahteva poruke koje pozivaju na odgovorno ponašanje svih.

Predsednik Koordinacionog tela, još jednom je naglasio da se zakoni moraju poštovati i da oni važe za sve i istakao da je to jedini put kojim će se povratiti poverenje u institucije i poštovanje vladavine prava.
 
U okviru redovnih aktivnosti predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković sastao se prošle nedelje sa predsednikom opštine Bujanovac, Nagipom Arifijem, a ove nedelje sa predsednikom opštine Preševo,Ragmijem Mustafom.