Arhiva vesti
                   

OTVOREN DNEVNI BORAVAK ZA DECU I OMLADINU SA POSEBNIM POTREBAMA

28. Jun 2010.

Prošle sedmice počeo je da radi dnevni boravak Udruženja roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama iz Preševa. Uz podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, udruženje je  prostorije u osnovnoj školi „Ibrahim Keljmendi“adaptiralo i prilagodilo za rad sa decom i omladinom sa posebnim potrebama.
 

 

Stručnu pomoć u kreiranju programa za rad sa decom obezbedila je kancelarija Koordinacionog tela iz Preševa. Program je pripremio  „Centar za pružanje pomoći mentalno obolelim osobama“ iz Vranja. Dva diplomirana psihologa radiće sa decom od 9 do 14 časova svakog radnog dana.

Predstavnici Koordinacionog tela posetili su Udruženje roditelja i razgovarali sa predsednikom, psiholozima i roditeljima čija deca pohađaju dnevni boravak. Roditelji su iskazali ogromno zadovoljstvo i zahvalnost Koordinacionom telu za pomoć u realizaciji ovog projekta jer njihova deca, koja su do sada vreme uglavnom provodila kod kuće, konačno imaju stručnu podršku.i mogućnost da u dobrim uslovima unaprede svoje sposobnosti.