Arhiva vesti
                   
14. Jun 2010.

14.6.2010

MIROSLAV BOGIĆEVIĆ, PREDSEDNIK ŠABAČKOG KONCERNA ,,FARMAKOM MB’’ Po izboru Kluba privrednih novinara Srbije, predsednik šabačkog koncerna ,,Farmakom MB’’ Miroslav Bogićević proglašen je za poslovnog čoveka 2008. Koncern ,,Farmakom MB’’ dobitnik je još nekoliko visokih priznanja drugih asocijacija i udruženja o kojima se odlučuje svake godine i to za izvoznika godine, za najbolji brend i humanitarne aktivnosti.

10. Jun 2010.

10.6.2010. godine

IZBORI ZA NACIONALNE SAVETE BEZ NEPRAVILNOSTI Na prvim neposrednim izborima za savete nacionalnih manjina koji su održani u nedelju, 6. juna, nije bilo nepravilnosti i neme potrebe da se ponavljaju na bilo kojem mestu, saopštila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsednica Centralne izborne komisije Rozalija Torde.

9. Jun 2010.

9.6.2010. godine

Subotica, Leskovac, Pirot, Vranje i Bujanovac juče dobili sertifikate opština sa povoljnim poslovnim okruženjem Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja, rekao je juče na dodeli sertifikata za opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem da privlačenju investicija ne doprinosi samo republička vlada, koja nudi političku i makroekonomsku sigurnost, kao  i finansijske podsticaje, već i lokalne samouprave. Sertifikati su garancija privrednicima i investitorima da su u ovim opštinama dobili pouzdane partnere, koji će im pružiti uslugu, blagovremenu informaciju i olakšati poslovanje.

8. Jun 2010.

8.juni 2010.godine

Riza Halimi: Zadovoljni smo rezultatima izbora za Nacionalni savet Albanaca Na prvim izborima za Nacionalni savet Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medvedđi ubedljivo najveći broj glasova ( 81 odsto) dobila je najstarija albanska Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija. Ostatak je pripao listi koju je predložila Demokratska unija Albanaca (DUA) Rahmija Zuljfijua. Demokratska partija Albanaca (DPA) aktuelnog predsednika opštine Preševo Ragmija Mustafe (DPA) i Demokratska unija doline (DUD) dr Skendera Destanija bojkotovale su izbore i najavile da neće priznati izborne rezultate.

8. Jun 2010.

ODBOJKAŠKI KLUB „JUNIOR“ IZ BUJANOVCA UČESTVOVAO NA „PANDA“ FESTIVALU U VRANjU

Odbojkaški klub „Junior“ iz Bujanovca učestvovao je  5. i 6.06.na turniru odbojke koji je organizovao OK „Panda“ iz Vranja. Pored ova dva odbojkaška kluba na turniru su učestvovali i OK „Mladost“, škola dbojke „Dositej Obradović“, škola odbojke „Ju sporstka hala“ i OK „Vranje“.

8. Jun 2010.

ZA ČISTIJI BUJANOVAC

U okviru projekta „Za čistiji Bujanovac“ Razvojne agencije za Preševo i Bujanovac, uz podršku Koordinacionog tela, nizom aktivnosti obeležen je međunarodni dan zaštite životne sredine.  Ova akcija uključila je učenike srednjih škola „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“ koji su tog dana nosili majice sa ekološkim porukama.

7. Jun 2010.

7.6.2010

Prvi izbori za predstavnike manjina u Srbiji U Srbiji su juče održani prvi izbori na kojima je više od 400.000 pripadnika nacionalnih manjina u 161 opštini biralo predstavnike u Savete nacionalnih manjina. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava proglasilo je ukupno 77 lista, a najviše su ih prijavile vlaška i romska manjina. Konačni rezultati izbora biće objavljeni 9. juna.

3. Jun 2010.

3.6.2010. godine

MLEKO I SOJA ZA MEDVEĐU Ministar poljoprivrede Saša Dragin uručio je juče Crvenom krstu u Medveđi donaciju u okviru akcije „Hrana za sve“. Ministar Dragin je predao 17.000 litara mleka i dve tone soje. Donaciju su obezbedile „Mlekara Šabac“ i kompanija „Soja protein“ iz Bečeja.

2. Jun 2010.

2.6.2010. godine

Doskorašnji direktor RTV Bujanovac Džahid Ramadani magistrirao na Učiteljskom fakultetu u Vranju Vranje, Bujanovac - Na jugu je prava retkost da Albanci u visokoškolskim obrazovnim ustanovama stiču akademska zvanja. To je poslednjih dana demantovao Džahid Ramadani, doskorašnji direktor lokalne Radio-televizije Bujanovac, koji je na Učiteljskom fakultetu magistrirao sa radom na temu „Mediji u obrazovanju“ i postao jedan od retkih Albanaca sa juga Srbije koji je stekao zvanje magistra na jednom od fakulteta Univerziteta u Nišu.

2. Jun 2010.

MULTIETNIČKA ŠKOLA ODBOJKE U BUJANOVCU

Pod sloganom „Sklonimo decu sa ulica, neka se bave sportom“, odbojkaški klub Junior iz Bujanovca  uz podršku Koordinacionog tela organizovao je školu odbojke. Projekat je okupio više od 60 članova počev od pionira, kadeta do juniora, a školu pohađaju deca i mladi svih nacionalnosti iz opštine Bujanovac.

«Претходна страна   Следећа страна»