Arhiva vesti
                   

POZORIŠNA PREDSTAVA „TI I JA SMO MI“ NA GOSTOVANjU U SLOVENIJI

26. Novembar 2010.

Tinejdžeri iz Preševa i Bujanovca, glavni akteri multietničke pozorišne predstave „Ti i Ja smo Mi“, koju finansira Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, gosti su Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva odbrane Republike Slovenije.

Učenici gimnazije „Ledina“ su u četvrtak 25. novembra pripredili toplu dobrodošlicu svojim vršnjacima iz Bujanovca i Preševa, dočekavši ih gromkim aplauzom. Nakon predstave srednjoškolci sa juga Srbije i slovenačke gimnazije imali su prilike da se druže i bolje upoznaju.

Slovenačkoj premijeri predstave prisustvovao je ambasador Republike Srbije u Sloveniji Njegova Ekselencija Predrag Filipov i predstavnici Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Pred premijeru predstave mladi sa juga Srbije bili su gosti Ministarstva spoljnih poslova Republike Slovenije gde ih je dočekao gospodin Mitja Štrukelj, ambasador i koordinator za zapadni Balkan. Gospodin Štrukelj družio se sa decom i želeo je što više da sazna o njihovim iskustvima stečenim tokom rada na stvaranju pozorišne predstave.

U petak 26. novembra mladi iz Preševa i Bujanovca bili su gosti ministarstva odbrane gde ih je primila  Ljubica Jelušič. Istog dana  još jednom je izvedena predstava „Ti i ja smo mi“, ovaj put u gimnaziji „Vič“ u Ljubljani.

Domaćini dece sa juga Srbije, Ministarsvto spoljnih poslova i Ministarstvo odbrane priredili su i turistički deo programa za mlade goste: obilazak i upoznavanje znamenitosti Ljubljane, posetu Bledu, Kranju i Postojni.