Arhiva vesti
                   

1.11.2010. godine

1. Novembar 2010.

Sporazum o formiranju multietničke vlasti u Bujanovcu biće realizovan na prvoj sednici Skupštine opštine, pa će Albanci i Srbi zajedno biti na vlasti, izjavio je predsednik  Koordinacionog tela za Vlade Republike Srbije za opštine Preševp, Bujanovac i Medveđa Milan Marković.

„Sporazum ima simboličko dejstvo, jer se proces na jugu Srbije, koji je išao u krajnje negativnom pravcu, vraća u pozitivan smer. Vlast i opozicija treba da se dele po idejama, a nije normalno da se to čini po nacionalnoj pripadnosti“, rekao je Marković.

Po njegovim rečima, potpisani sporazum je "jak podsticaj stabilnosti i dobra poruka i za ljude koji žive u Bujanovcu i za one koji bi možda hteli da investiraju u taj kraj".

„Naravno, taj sporazum nije konačnog karaktera, već prelaznog, i neki konačni odnosi će se definisati nakon sledećih izbora, ali se nadam da se više nikada neće desiti da samo jedna zajednica u tako multietničkoj sredini vrši svu vlast“ rekao je Marković, i dodao da bi to bila loša poruka zajednici.