Arhiva vesti
                   

Poziv za medije: STIPENDIJE ZA 206 SREDNjOŠKOLACA IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE

16. Novembar 2010.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković i ministar prosvete Žarko Obradović primiće 206 srednjoškolaca iz ove tri opštine i uručiti im stipendije Koordinacionog tela, u četvrtak, 18. novembra u 17 časova u Palati „Srbija“- istočni ulaz (Bulevar Mihajla Pupina 2).

Koordinaciono telo obezbedilo je 6.000,00 dinara mesečno tokom cele tekuće školske godine i jakne za stipendiste, a Poštanska štedionica daje jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000,00 dinara. Ovo je druga godina da Koordinaciono telo dodeljuje stipendije učenicima iz ovih opština u cilju podsticanja integracije, mira i stablinosti na jugu Srbije.

Tokom posete Beogradu, stipendisti Koordinacionog tela srešće se sa predsednikom Republike Srbije Borisom Tadićem, predsednicom Narodne skupštine Slavicom Đukić-Dejanović i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom. 

Program:

-11.00 poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije i prijem kod predsednice Narodne skupštine Slavice Đukić-Dejanović (trg Nikole Pašića 13),

-14.45 poseta Skupštini grada Beograda i prijem kod gradonačelnika Dragana Đilasa,

-17.00 ministri Marković i Obradović uručiće stipendije srednjoškolcima u Palati Srbija.

Za više informacija možete se obratiti Milici Rodić na milica.rodic@kt.gov.rs ili na 063 10 50 713.