Arhiva vesti
                   

POZORIŠNA PREDSTAVA „TI I JA SMO MI“ OSVAJA SLOVENIJU

19. Novembar 2010.

Pozorišna predstava  „Ti i Ja smo Mi“ koja je prošle godine šarmirala prestonicu i osvojila srca publike sa juga, severa ali i ostalih krajeva naše zemlje, krajem novembra gostovaće u Sloveniji.

Predstava je  proizvod uzajamnog rada, razumevanja i prijateljstva između mladih, iz svih etničkih zajednica, iz Bujanovca i Preševa. Glumci, koji su istovremeno i autori ove predstave, su i glavni likovi u njoj, pa tekst nastaje kombinacijom i dramaturškim oblikovanjem njihovih ličnih pogleda na svet i temama karakterističnim za period odrastanja.  Prikupljanje materijala za predstavu, na osnovu kojih su formirane tematske celine, bilo je nesvakidašnje i veoma originalno jer je teklo anketiranjem građana.

Glumci u predstavi govore na svojim maternjim jezicima (albanski, romski i srpski) i na engleskom jeziku, što je čini posebnom u odnosu na ostale predstave u Srbiji.

Sa ovom predstavom mladi junaci-njeni nosioci gostovali su u Beogradu, Bujanovcu, u 6 vojvođanskih gradova, na đačkom Vukovom saboru u Loznici a sada će, uz pomoć Vlade Republike Slovenije (Ministarstva spoljnih poslova), krenuti u osvajanje regiona.