Arhiva vesti
                   

DEVET MILIONA ZA UNAPREĐENjE SOCIJALNIH I MANjINSKIH PRAVA I TRI MILIONA ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE

21. Juli 2009.

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa raspisalo je dva konkursa za finansiranje projekata kojima će u ovoj godini da budu  unapređena socijalna, manjinska prava i rad nevladinih organizacija na jugu Srbije.

Devet miliona dinara biće dodeljeno za zadovoljenje kulturnih potreba  dece i mladih, podsticanje komunikacije i tolerancije među pripadnicima različitih nacionalnosti, nacionalnih manjina i etničkih zajednica i za projekte iz oblasti zdravstva, školstva i sporta.

Tri miliona dinara Koordinaciono telo za jug Srbije opredelilo je za podizanje kapaciteta nevladinih organizacija i organizacija civilnog društva, podsticanje omladinskog aktivizma, zbližavanje mladih iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa vršnjacima iz drugih delova Srbije i edukaciju stanovništva o poznavanju i korišćenju Ustavom zagarantovanih prava, poštovanja ljudskih prava, izgradnji mira, demokratije i međusobne tolerancije.

Sva konkursna dokumentacija dostupna je na internet stranici Koordinacionog tela www.kt.gov.rs i u kancelarijama Službe Koordinacionog tela u Preševu  i Bujanovcu. Konkursi su otvoreni do 21-og avgusta 2009. Pravo učešća na ova dva konkursa imaju nevladine organizacije, udruženja građana, neprofitne organizacije i pravna lica registrovana ne teritoriji Republike Srbije.