Arhiva vesti
                   

21.7.2009.god.

21. Juli 2009.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković je prošle sedmice izjavio   da je Ministarstvo prosvete odlučilo da odobri akreditaciju Pravnom i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu i omogući im otvaranje odeljenja u Medveđi. On je, na konferenciji za novinare, rekao da je u Preševu, Bujanovcu i Medveđi jedno od ključnih pitanja pitanje obrazovanja.

- U ovom momentu obrazovanje, posebno za građane albanske nacionalnosti u Preševu, Bujanovcu i Medveđi nije rešeno na odgovarajući način, ne zbog neaktivnosti Republike Srbije, već zbog objektivnih okolnosti koje su se dešavale u prethodnim godinama - rekao je Marković.

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković saopštio je da će u početkom avgusta početi upisni rok za odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta koja će biti otvorena u Medveđi. Kvalifikacioni ispit za upis u ova isturena odeljenja Univerziteta u Nišu biće organizovan početkom septembra, rekao je Drašković.
Prema planu, biće upisano po 30 budućih pravnika i ekonomista na budžetu i po 35 pet samofinansirajućih studenata. Predsednik opštine je dodao da se radi i na organizovanju nastave na albanskom jeziku.