Arhiva vesti
                   

STIPENDIJE ZA SIROMAŠNE SREDNjOŠKOLCE I UČENIKE BEZ RODITELjA

21. Juli 2009.

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa nastavlja da pomaže najugroženijim žiteljima juga Srbije. Nakon opredeljenih šest miliona za jednokratne pomoći osobama sa posebnim potrebama, samohranim majkama i deci bez roditeljskog staranja, objavljen je konkurs za dodelu stipendija srednjoškolcima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica.

Za stipendiranje ovih učenika odvojeno je dva miliona dinara. Mesečna vrednost stipendije je pet hiljada dinara, a dodeljuje se za poslednja četiri meseca ove godine. Stipendije će dobiti srednjoškolci kojima je pomoć najneophodnija.

Prednost će imati učenici bez roditeljskog staranja, iz nepotpunih porodica i ukoliko porodice u kojima žive imaju ukupna primanja ispod 15 hiljada dinara. Neophodno je da budu državljani Republike Srbije, da imaju prebivalište na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, da su upisani u jedan od razreda srednje škole u ovim opštinama i da nisu ponavljali nijedan razred u toku školovanja. Sva konkursna dokumentacija dostupna je na internet stranici Koordinacionog tela www.kt.gov.rs i u kancelarijama Službe Koordinacionog tela u Preševu i Bujanovcu. Konkurs je otvoren do 5. septembra 2009. godine.

Ukoliko bude sredstava stipendiranje najugroženijih srednjoškolaca biće nastavljeno do kraja školske godine 200/10.