Arhiva vesti
                   
7. Juli 2009.

7. jul 2009.god.

Kompanija “Simpo” iz Vranja otvorila je u Sarajevu salon nameštaja na površini od 1.500 metara u kojem je izložen celokupan proizvodni asortiman. Direktor “Simpovog” preduzeća u Bosni i Hercegovini Jovo Plotan rekao je da je ovo osmi maloprodajni objekat “Simpa” u Bosni i Hercegovini.

7. Juli 2009.

7.7.2009.god.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković otvorio je danas deonicu od oko 20 kilometara autoputa na Koridoru 10, od Levosoja do Preševa. Izgradnja ove deonice počela je 21. jula prošle godine, a otvorena je za saobraćaj povodom obeležavanje godinu dana rada Vlade.

7. Juli 2009.

OTVORENA DEONICA AUTOPUTA NA JUGU SRBIJE

„Nema sumnje da su rezultati Vlade Srbije koje je postigla u oblasti infrastrukture, a posebno oko izgradnje Koridora 10, vidljivi. Izgradnja ovakvih savremenih saobraćajnica, kao i niz drugih aktivnosti u tom pravcu, ukazuju da smo korak bliže Evropskoj uniji, kao i ukidanju viza za naše građane“. Ovo je pored ostalog, nakon obilaska savremene trase autoputa na Koridoru 10 od Preševa do Levosoja u dužini od 22 kilometra, u čiju je izgradnju uloženo oko 13 miliona evra, rekao juče na prigodnoj svečanosti Mirko Cvetković, predsednik Vlade Srbije.

2. Juli 2009.

2.7.2009.god.

Lidija Janjić, predsednica Civilnog resurs centra i član delegacije iz Bujanovca koja je bila u dvodnevnoj poseti Zrenjaninu, rekla je na konferenciji za medije da je Zrenjanin odabran kao primer dobre prakse, odnosno kao lokalna samouprava od koje može dosta da se nauči o regulaciji i usaglašavanju interesa građana u nevladinom sektoru i opštinskoj vlasti, naročito kada je reč o međunacionalnim odnosima u multuetničkoj sredini.

1. Juli 2009.

1.7.2009.god.

Ulaganjem 18 miliona dinara u proširenje prostora i nabavku opreme Ministarstvo pravde Srbije bitno je poboljšalo uslove za rad Opštinskog tužilaštva u Preševu, rečeno je na svečanosti predaje na upotrebu novih prostorija.

1. Juli 2009.

Održan sastanak Radne grupe za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje - 24.6.2009.

Konstitutivni sastanak Radne grupe za obrazovanje održan je 24. juna 2009. godine.  Razgovarano je o najvažnijim problemima opština Preševo, Bujanovac i Medveđa iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i informisanja. Rukovodilac grupe, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Tinde Kovač Cerović naglasila je da iako u principu o pitanjima obrazovanja manjinskih zajednica odlučuju nacionalni saveti, u slučaju albanske zajednice taj savet još nije formiran i stoga će svi problemi u oblasti obrazovanja u ove tri opštine biti rešavani kroz Radnu grupu.

«Претходна страна