Arhiva vesti
                   

POMOĆ ZA NAJUGROŽENIJE

9. Juli 2009.

Za jednokratnu pomoć osobama sa posebnim potrebama, samohranim majkama i deci bez roditelja, Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, do kraja godine, na račune ove tri opštine uplatiće šest miliona dinara. Transfer prvog dela  sredstava, po milion dinara za svaku opštinu, biće realizovan do polovine septembra, a drugi milion svaka opština dobiće u poslednjem tromesečju godine.

Pre nego što dobiju novac opštine su dužne da formiraju komisije za dodelu sredstava u kojima će Služba Koordinacionog tela imati po jednog predstavnika. Komisije će raspisati konkurse i utvrditi liste lica koja će dobiti jednokratnu pomoć.

Koordinaciono telo se odlučilo na ovaj potez jer u teškoj ekonomskoj krizi najviše stradaju nerazvijene opštine, a posledice najpre osete socijalno najugroženiji stanovnici tih opština.

Ceo proces, koji je javan i nepristrasan, biće završen kada opštinske komisije dostave konkursnu dokumentaciju i odluku o raspodeli jednokratne nadoknade na osnovu čega će Služba Koordinacionog tela na opštinske račune uplatiti novac za pomoć najugroženijima.