Arhiva vesti
                   

23.7.2009.god.

23. Juli 2009.

U vezi sa otvaranjem isturenih odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta iz Niša u Medveđi,predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković izjavio je da će početkom avgusta početi upisni rok, dok će kvalifikacioni ispit za upis u ova isturena odeljenja biti organizovan početkom septembra.

Odeljenje Ekonomskog fakuleteta će imati dva smera, carinu i finansije i ekonomiju u turizmu, a trenutno se radi na organizovanju nastave na albanskom jeziku.

- Većina udžbenika je prevedena, a pokušavamo da obezbedimo jedan deo nastave na albanskom, ili će, možda, na početku biti obezbeđeno simultano prevođenje - rekao je Drašković.

Za obavljanje nastave pripremljen je prostor od 420 kvadratnih metara.

Drašković je rekao da će prilikom upisa prednost imati studenti iz Medveđe, Bujanovca i Preševa, ali da se očekuju i upis studenata iz drugih mesta.

Isturena odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta iz Niša u Medveđi radiće u izdvojenom krilu osnovne škole, a budućim studentima predavaće isključivo niški profesori. Nastava će se održavati samo na srpskom jeziku, a ukoliko bude bilo zainteresovanih za studije prava i kod albanskih brucoša, organizovaće se i simultano prevođenje.