Arhiva vesti
                   

VIŠI PROFIT U NERAZVIJENIM PODRUČJIMA

8. Maj 2008.

Članovima Američke privredne komore, koja okuplja najveće investitore u našoj zemlji, jasno je da na jugu Srbije, u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, postoji veliki potencijal za ulaganje. Ovo je juče novinarima rekao Dejan Cvetković, predsednik ove organizacije, posle sastanka sa Nenadom Popovićem, zamenikom predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije.
– Najveći deo investicija je dosad išao na sever, u razvijene delove zemlje. Neophodno je da vlasti preduzmu mere kojima će skrenuti investitore ka nerazvijenom delu Srbije. Vraćanje ulaganja na ovakve investicije mnogo je brže nego kada se investira u razvijene krajeve – istakao je Cvetković. Nenad Popović, zamenik predsednika Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu, predložio je niz mera kako bi ovo područje učinio interesantnijim potencijalnim ulagačima.
– Nova vlada će smanjiti porez na zarade sa 63,1 na 50 odsto, davaće zemljišta na besplatno korišćenje na 49 godina, beskamatne kredite naročito za mala i srednja preduzeća i predložiće niz drugih mera – istakao je Popović.