Архива вести
                   
2. децембар 2022.

ПРОМОЦИЈА РАЗЛИЧИТОСТИ И РАВНОПРАВНОСТИ У СРБИЈИ

Београд –  На седмом састанку Управног одбора пројекта „Промоција различитости и равноправности у Србији“ сумирани су резултати постигнути у претходном периоду. Пројекат је део програма  „Horizontal Facility“ за Западни Балкан и Турску, заједничке иницијативе Европске уније и Савета Европе коју спроводи Савет Европе.

1. децембар 2022.

АМБАСАДОР ЈАПАНА ПОСЕТИО МЕДВЕЂУ

Медвеђа – Београд - Општини Медвеђа, као подршку унапређењу комуналних делатности у Републици Србији, амбасада Јапана уручила је Комбиновану машину са специјалним наставком.

1. децембар 2022.

БУЈАНОВАЧКИ ПРИВРЕДНИЦИ НА БИЗНИС ФОРУМУ У СОФИЈИ

Бујановац – Београд -  Амбасадор Србије у Бугарској, Жељко Јовић, организовао је у Софији бизнис форум за бујановачке фирме како би се представиле бугарском тржишту и оствариле контакт са више од 40 привредника у овој земљи.

30. новембар 2022.

БУЈАНОВЧАНИ ДОБИЛИ ПРЕПОЛОВЉЕНЕ РАЧУНЕ ЗА ГРЕЈАЊЕ

Бујановац – Београд - Руководство ЈП „Комуналац“ испунило је обећање и умањило октобарске рачуне за грејање за 50 одсто због одлагања почетка грејне сезоне.

30. новембар 2022.

ШКОЛА „СВЕТИ САВА“ ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ У ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ

Бујановац - Београд - Средња школа „Свети Сава” добила је од Привредне коморе Србије  захвалницу за допринос образовању ученика према потребама привреде. Дуално образовање се у овој школи на образовном профилу кувар успешно примењује од школске 2019/20 године.

30. новембар 2022.

ВЕЖБА У БАЗИ ЈУГ

Бујановац – Београд - У бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ у току је интензивна колективна обука вода за заштиту снага за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

28. новембар 2022.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Бујановац – Београд -  Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, општинска Комисија за родну равноправност и невладине организације организовале су тематски  наступ глумице, Егзоне Салиху.

25. новембар 2022.

СТРУЧНА ПРАКСА ЗА 119 МЛАДИХ БУЈАНОВЧАНА

Бујановац – Београд -  Општина Бујановац донела је одлуку о финансирању стручне праксе  за 119 незапослених код 21 послодавца –  јавним установама, предузећима, школама, судовима, тужилаштву, адвокатским канцеларијама и зубарским ординацијама.

25. новембар 2022.

ПРЕДСТАВНИКА НАРОДНЕ БАНКЕ СРБИЈЕ ОДУШЕВИЛИ „СВЕТОСАВЦИ“

Бујановац – Београд - Представник Народне банке Србије (НБС) Ранко Станојевић, посетио је Средњу школу „Свети Сава“ у Бујановцу и одржао предавање ученицима из економске секције „Виртуелна привреда“. Станојевић се одушевио ентузијазмом професора и руководства школе али и посвећеношћу и знањем ученика.

24. новембар 2022.

БЕЗБЕДНОСТ НОВИНАРА

Врање - Београд – Удружење грађана СПА организовало је стручни скуп о безбедности новинара под називом „Форум медија, власти и ОЦД“. Догађају су присуствовали  новинари, представници новинарских удружења, невладиних организација, полиције и тужилаштва.

  Следећа страна»