Архива вести
                   
17. октобар 2019.

РАСПИСАН ИПАРД ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАБАВКУ НОВОГ ТРАКТОРА (РОК: 25. НОВЕМБАР 2019)

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања је расписало четврти јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за набавку новог трактора.

17. октобар 2019.

ЕУ ПРО ОБЈАВИО ДРУГИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА, МИКРО И МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА (РОК: 10.НОВЕМБАР 2019)

Развојни програм ЕУ ПРО је објавио други јавни позив за подношење предлога пројеката за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа.

17. октобар 2019.

ПРЕКО 300 УЧЕНИКА ОШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ ТРЧАЛО ЗА ПОМОЋ ДРУГАРИМА

Бујановац – Више од 300 ђака бујановачке Основне школе „Бранко Радичевић“ трчало је на градском стадиону у Бујановцу „Трку за срећније детињство“ како би помогли својим школским друговима који су у лошијој материјалној ситуацији.

16. октобар 2019.

ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА КАЛЕНДАР ЕУ ПРО ПРОГРАМА ЗА 2020. ГОДИНУ „МОЈА ЕВРОПСКА ЗАЈДНИЦА“ (РОК: 15.11.2019)

Уз подршку Европске уније, развојни програм ЕУ ПРО отворио је наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина, које укључују и општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, на тему „Моја европска заједница“...

16. октобар 2019.

РАСПИСАН НАГРАДНИ КОНКУРС „ДИГИТАЛНИ ЧАС“У 2019/20120 ГОДИНИ (РОК: 18. ОКТОБАР 2019 ГОДИНЕ)

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је рсаписало наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час“у школској 2019/2020. години, чији је циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава...

16. октобар 2019.

„САЗНАЈ И РАЗАЗНАЈ“: МЕДИЈСКО ОПИСМЕЊАВАЊЕ БУЈАНОВЧАНА

Бујановац – Прва у низу радионица медијске писмености програма “Сазнај и разазнај”, коју спроводи организација „IREX“ уз подршку Амбасаде САД у Србији, одржана је у Америчком кутку у Бујановцу.

16. октобар 2019.

НАТО ОБУЧАВА СРПСКЕ ВОЈНИКЕ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Група војних стручњака НАТО-а стигла је у Србију где ће у бази Југ код Бујановца спровести последњу фазу процеса обуке Војске Србије, заснованоу на свом модулу за обуку, под називом „Концепт оперативних способности — евалуација и извештавање“, саопштила је Канцеларија НАТО-а за везу у Београду.

15. октобар 2019.

САЊА НАКИЋ ПИПЕ ИСТРЧАЛА 25 КИЛОМЕТАРА У НОВОМ САДУ

Бујановац – Најпознатија бујановачка спортисткиња, дугопругашица Сања Накић, популарна Пипе, остварила је још један резултат вредан пажње истрчавши стазу дугу 25,4 километара у оквиру 27. Новосадског маратона.

15. октобар 2019.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ У МЕДВЕЂИ ДОБИЛИ 15 МИЛИОНА ОД ОПШТИНЕ

Медвеђа – Уручењем још 100 уговора, окончана је овогодишња подела подстицајних средстава за пољопривреднике у општини Медвеђа, за шта је издвојено 15 милиона динара, 5 милиона више него прошле године, саопштено је из кабинета председника локалне самоуправе.

11. октобар 2019.

У МЕДВЕЂИ НАСТУПИО “АМОРОСО”

Медвеђа – У сали Културног центра општине Медвеђа почела је друга сезона уметничке музике у оквиру пројекта „Уметничка музика на југу – Медвеђа 2019“. Први концерт, од планираних шест до краја године, одржао је камерни оркестар „Аморосо“ из Лесковца. Са оркестром су наступале и солисткиње Биљана и Катарина Миљковић. Извођена су дела барока, класицизма, романтизма...

  Следећа страна»