Архива вести
                   
7. август 2020.

БУЈАНОВАЧКА БАЊА ИЗЛАЗИ ИЗ КОВИД СИСТЕМА

Бујановац-Специјална болница Бујановачка бања излази из ковид система, најавио је епидемиолог, Бранислав Тиодоровић. Он је у Врању рекао да ће то предложити републичком Кризном штабу чији је члан.

7. август 2020.

РОМСКА ДЕЦА У ОШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ ДОБИЈА ТАБЛЕТ РАЧУНАРЕ

Бујановац-Оганизација за едукацију Рома донирала је у среду 50 таблет рачунара за ромске ученике у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Бујановцу. На овај начин ће ромској деци бити омогућено да потпуно прате наставу да даљину, што до сада није био случај, поручује донатор.

7. август 2020.

ДОМ ЗДРАВЉА ПОМОГЛИ ЦРВЕНИ КРСТ И БУЈАНОВАЧКИ ПРЕДУЗЕТНИК

Бујановац-Дом здравља у Бујановцу захвалио се локалном предузетнику, Бујару Сејдиуу и Црвеном крсту за допринос у допремању новог рендген апарата. Према речима директорке Дома здравља, Леле Јовановић, Сејдиу је изразио жељу да омогне здравственој установи па је покрио трошкове транспорта, а Црвени крст је уступио возило.

4. август 2020.

СТАНКОВИЋ: ЛЕЧЕЊЕ У ДРУГИМ СРЕДИНАМА ПОД УСЛОВИМА КОЈИ ПРОПИСУЈУ ЗАКОНИ СРБИЈЕ

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић, за „Политику“ каже да нема ништа против да се Албанци лече у другим срединама, од стране медицинског особља коме верују, под условима које прописују закони наше земље.

4. август 2020.

ПОЧЕЛА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ГРАДСКИХ УЛИЦА И БУЈАНОВАЧКИХ СЕЛА

Бујановац- Од понедељка до среде трајаће дезинфекција градских улица али и села на територији општине Бујановац, по налогу Нагипа Арифија, команданта Штава за ванредне ситуације.

31. јули 2020.

НОВЕ ПУБЛИКАЦИЈЕ НАМЕЊЕНЕ ЗАПОСЛЕНИМА У СИСТЕМУ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ

Посредством пројекта немачко-српске развојне сарадње „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“, који спроводи GIZ, објављене су публикације „Водич за обезбеђење услуга социјалне заштите у јединицама локалне самоуправе“ и „Палијативно збрињавање – Водич за запослене у социјалној заштити“.

31. јули 2020.

МИТРОВИЋ СЕ САСТАО СА АРИФИЈЕМ, РАЗГОВАРАЛИ О УЛАСКУ СНС У ВЛАСТ

Бујановац – Председник општине Бујановац Нагип Арифи и Ненад Митровић, шеф локалног одбора СНС, су јуче разговарали о уласку ове странке и њених партнера у власт.

31. јули 2020.

АЛБАНСКИ ЛЕКАРИ: ПОЛИТИКА НЕ ЛЕЧИ ОД КОРОНЕ, СЛУШАЈТЕ САВЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛАЦА

Бујановац – Удружење „Лекари Долине“ је препоручило грађанима Бујановца и Прешева да слушају савете професионалаца у вези са Ковидом 19 и да, ако је потребно, прихвате хоспитализацију у регионалним болницама у Србији.

 

31. јули 2020.

СРПСКИ ЛЕКАРИ ПОЗИВАЈУ АЛБАНСКЕ ПОЛИТИЧАРЕ ДА ПОСЕТЕ ЛЕСКОВАЧКЕ БОЛНИЦЕ

Лесковац - Политички лидери Албанаца са југа Србије затражили су од власти у Приштини да им омогући лечење од вируса КОВИД-19 у здравственим установама на Косову јер, како наводе, „сумњају да би добили правилан третман у болницама где нема запослених Албанаца“. Лесковачки лекари одговарају да су овакве оптужбе неосноване.

31. јули 2020.

УСКОРО ПРЕГОВОРИ О ИЗГРАДЊИ ПРУГЕ НИШ-ПРЕШЕВО

Београд - Са европским и руским партерима ћемо ући у преговоре за изградњу пруге Ниш–Прешево, најавио је председник Србије Александар Вучић.

  Следећа страна»