Архива вести
                   
2. јун 2020.

УСВОЈЕНА СТРАТЕГИЈА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ И ЗАШТИТУ ДЕЦЕ ОД НАСИЉА ЗА ПЕРИОД 2020 – 2023. СА АКЦИОНИМ ПЛАНОМ ЗА 2020. И 2021. ГОДИНУ

Према резултатима пописа становништва, домаћинстава и станова 2011. године у Републици Србији живи 1.263.128 деце. Деца чине око 21% становништва. Спречавање и сузбијање насиља над децом и заштита деце од насиља...

2. јун 2020.

OБЈАВЉЕН ПРАВИЛНИК О ИПАРД ПОДСТИЦАЈИМА ЗА ДИВЕРЗИФИКАЦИЈУ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА

Управа за Аграрна плаћања  Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде je објавила Правилник о ИПАРД подстицајима за диверзификацију пољопривредних газдинстава и развој пословања.

2. јун 2020.

ДР. ТИОДОРОВИЋ: ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НА ЈУГУ СРБИЈЕ ПОД КОНТРОЛОМ

Ниш - Епидемилошка ситуација на југу Србије стављена је под контролу, изјавио је епидемилог Бранислав Тиодоровић.

2. јун 2020.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: ГРАДИЋЕМО И БРЗУ ПРУГУ ДО НИША, ПОДИЖЕМО ЈУГ СРБИЈЕ

Ниш - Председник Републике Србије, Александар Вучић, је рекао  током разговора са представницима кинеског извођача радова на изградњи дела брзе пруге Београд-Будимпешта, од Београда до Старе Пазове , да ће се градити и брза пруга од Београда до Ниша, како би се додатно подигао југ Србије.

2. јун 2020.

ПРИВРЕДНА КОМОРА УРУЧИЛА ПРИЗНАЊА ПРИВРЕДНИЦИМА И ИНСТИТУЦИЈАМА ЗА САРАДЊУ ЗА ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Лесковац - Привредна комора Србије-Регионална привредна комора (РПК – РПК) Јабланичког и Пчињског управног округа је током ванредног стања имала изузетну сарадњу са привредним субјектима, јединицама локалне самоуправе, као и полицијским управама са подручја Јабланичког и Пчињског округа.

1. јун 2020.

ЈАВНИ КОНКУРС „УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЛОЖАЈА РОМА И РОМКИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА 2020. ГОДИНУ (РОК: 12. ЈУН 2020)

Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије расписује Јавни конкурс „Унапређење положаја Рома и Ромкиња у Републици Србији за 2020. годинуˮ. Конкурс се расписује за доделу финансијских средстава удружењима регистрованим на територији Републике Србије...

1. јун 2020.

МИЛИОН И ПО ДИНАРА ЗА ЗДРАВЕ ИДЕЈЕ (РОК: 31. ЈУЛ 2020)

НЛБ банка Београд је објавила  почетак деветог конкурса НЛБ oрганик, у оквиру којег ће и ове године наградити три најбоља пројекта новчаном наградом у укупном износу од милион и по динара.

1. јун 2020.

АЛБАНСКИ И СРПСКИ ПОЛИЦАЈЦИ НАПРАВИЛИ ПУТ ДО ЦРКВЕ У ОРАОВИЦИ КОД ПРЕШЕВА

Прешево - Албански и српски полицајци из полицијске станице (ПС) у Прешеву успели су заједничким снагама да пробију нови пут до цркве у селу Ораовица пошто је постојећи ограђен јер се налази на приватном поседу.

1. јун 2020.

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ ПОМАЖЕ ПРИВАТНИКЕ ЧИЈИ ЈЕ РАД БИО ЗАБРАЊЕН ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА (РОК: 4. ЈУН 2020)

Бујановац - Општина Бујановац одлучила је да са 5,4 милиона динара помогне локална предузећа чији је рад био обустављен или забрањен током ванредног стања због борбе против корона вируса.

1. јун 2020.

ДИГИТАЛНИ СВЕТ, НОВИ ПРЕДМЕТ ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ

Београд - Од септембра ученике првог разреда основне школе очекује нови наставни предмет под називом Дигитални свет, који ће им пружити основна знања из те области.

  Следећа страна»